Google lanceert Patent Search

14 december 2006, 19:36

Viral marketing for voice-accessible information service

Enig idee wat bovenstaande illustratie moet voorstellen? Het betreft een schematische weergave van een virale marketing methode voor spraakgestuurde informatiesystemen dat is gepatenteerd op 16 december 1999 door ene David L. Morton van Talk2 Technologies, Inc.

Dit is slechts één van de 7 miljoen patenten die je gedetailleerd kan doorzoeken met het vandaag gelanceerde Google Patent Search. Voorlopig zul je er alleen patenten vinden die zijn ingediend bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO) maar zelfs dat levert al ruim 700 marketing-gerelateerde patenten op. Handig?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Gerben

  Wacht met spanning op de NL versie


  14 december 2006 om 20:16
  venturo

  Ik denk het wel, voorar omdat het hier niet bij zal blijven. Geen beter publicatiemodel dan Google Legal op termijn denk ik. Erg interessant wat ik tegen kom op IPTV….


  14 december 2006 om 20:16
  paul van oosterhout

  Damn, why didn’t i think of that…

  Zou hier bericht van komen op het beste idee van nederland ( Veronica)? Daar zwaaien ze altijd met patenten…Nu niet meer nodig?

  Overigens zag ik in een flits wel allemaal huilende vaders die hun tuinhuis met werkbank in de fik aan het steken waren.


  14 december 2006 om 20:22
  Peter Boer

  Hmm, 1100 patenten van mijn werkgever te vinden.. Volgens mij is dit nog niet de hele database, want ik weet dat het (in the US ingediend en toegekend) minstens 10 keer zo veel moet zijn….


  14 december 2006 om 21:18
  Pieter Stroop

  Marco, geweldig! Wat een patenten! En wat zitten er geestige en soms ook bruikbare dingen tussen!


  14 december 2006 om 21:20
  Ulco

  Hele opluchting dat je nu niet meer hoeft te werken met die crappy-search van uspto. Heb er een beetje mee lopen spelen en dit is perfecto. Ik rommel veel in die search patenten dus dit is voor mij echt wel een uitkomst (en voor hunzelf waarschijnlijk ook).


  14 december 2006 om 21:38
  mangold

  Een prachtig overzicht van hoeveel creativiteit de kop in wordt gedrukt door patenten en copyrights.

  Het allergrootste deel van die patenten wordt nooit door de bedenkers tot producten uitgewerkt, en kunnen vanwege die patenten ook niet meer door niet-bedenkers tot producten worden uitgewerkt, zonder allerlei rechtszaken en gedoe. Best sneu allemaal…


  14 december 2006 om 22:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!