20 miljoen bloggers in China

9 december 2006, 12:41

Met meer dan 170 berichten is China één van de meest besproken landen op Marketingfacts. Niet echt een verrassing omdat China op dit moment ook het land is waar het allemaal gebeurd. Ik hoop er in het voorjaar zelf een kijkje te gaan nemen; tot die tijd moet ik het doen met de verhalen van anderen. Bijvoorbeeld van Thijs Bosma (yep, zijn broer), Jan van den Bergh en collegablogger Marc van der Chijs. Afgelopen week sprak Radio Online in Shanghai met deze heren in verband met een speciale China uitzending:

Nu we het toch over China hebben, afgelopen week maakte het Chinese zoekmachinebedrijf Baidu bekend dat er zo’n 20 miljoen Chinese bloggers zijn. Lijkt me een te lage schatting gezien het aantal van 33 miljoen Chinese bloggers dat vorig jaar november werd afgegeven. Volgens het China Internet Network Information Center (CNNIC) telt China ongeveer 75 miljoen webloglezers, ruim 60 procent van de 123 miljoen Chinezen die online zijn. Dat lijkt me dan weer erg veel maar goed, wat de exacte cijfers ook mogen zijn, het zijn er in ieder geval veel!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Jan Van den Bergh

  Marco, als je in het voorjaar van 2007 binnenwipt zullen Marc, Thijs en ik je graag wegwijs maken in net-web-cyber-Shanghai. Hopelijk zijn we tegen die tijd nog wijzer dan we nu al zijn. En als er nog een bed vrij is, hoef je niet eens op hotel :). In afwachting van je entree zal je het moeten doen met de stukjes over China op i-wisdom.


  9 december 2006 om 23:46
  media

  Jan, ik heb al met een aantal mensen gesproken en ik hoop dat ik begin januari de tijd heb om het ook te conbcretiseren maar de plannen zijn om een studiereis naar China te organiseren (gericht op digitale media).


  10 december 2006 om 07:53
  serge.fenenko@novocortex.com

  Jan, je schrijft op je blog dat Marco je gelukkig kan maken door 1 Nederlandse kalnt mee te nemen.

  Aan welke prospects denk je dan? En wat is jullie propositie voor zon prospect?


  10 december 2006 om 10:03
  jevedebe

  Serge, wat we zoeken vind je tussen de lijnen op onze site: merken die aangenaam beginnen te lijden onder hun prille China-verslaving maar die hun RMB’s hebben geteld en wijs besloten hebben ze NIET op TV in te zetten.


  16 december 2006 om 09:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!