RTV consumptie via internet groeit gestaag

5 december 2006, 21:02

RTV consumptie via internet groeit gestaag Panta rhei in radio en televisieland want het Centraal Bureau voor Statistiek heeft berekend dat ruim een derde van 10.9 miljoen internetbezoekers regelmatig het web gebruikt om televisie te bekijken of radio te beluisteren. Vooral jongeren (generation next) maken gebruik van het internet voor hun radio en televisie consumptie. Bijna de helft van alle 12-35 jarigen absorbeert al multitaskend vrijwel dagelijks via het web radio en televisie content. Dergelijke cijfers moeten traditioneel opererende contentsyndicaten en broadcastorganisaties aan het denken zetten dunkt me.

Naast het aanbod van honderden televisiekanalen en duizenden radiozenders is ook de toegankelijkheid en de distributie van streaming van AV content op het web sterk verbeterd. In 2006 heeft ruim 80 procent van de huishoudens met internet de beschikking over breedband. Dit was vier jaar eerder nog geen kwart. Inmiddels heeft tweederde van alle huishoudens breedband en nam het aantal internetters toe tot bijna 11 miljoen. Ruim 17 procent heeft internettoegang via de mobiele telefoon, palmtop of spelcomputer.

Bron: CBS

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

2 Reacties

    venturo

    Oeps, deze posting heeft wel een iets ander motief en een boodschap …veranderende consumptiepatronen en zo. Ik heb sinds enige tijd inzicht in free to wire content diensten, deze zullen dit gedrag sterk beinvloeden, binnenkort meer.


    5 december 2006 om 21:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!