BitTorrent haalt 25 miljoen dollar binnen

29 november 2006, 10:46

Eerder deze week werd bekend dat peer-to-peer bedrijf BitTorrent begin volgend jaar start met het distribueren van films en tv-shows voor grote mediabedrijven als Paramount Pictures, Lionsgate, 20th Century Fox en MTV Networks. Eerder kondigde Warner Bros Home Entertainment een soortgelijke overeenkomst met BitTorrent aan. De filmmaatschappijen zijn al langer op zoek naar een winstgevende internet filmstrategie en de overeenkomst met BitTorrent was dan ook niet een echte verrassing.

Vandaag lezen we op TechCrunch (via: BlueAce) dat BitTorrent 25 miljoen dollar heeft binnengehaald bij twee verschillende investeerders. Dit zal waarschijnlijk gebruikt worden om de eigen legale site van Bittorrent Inc. uit te breiden en om de overeenkomsten met verschillende mediabedrijven beter te laten verlopen. TechCrunch meldt verder nog dat Bram Cohen, de bedenker van het BitTorrent protocol en CEO van BitTorrent het bedrijf zal verlaten.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!