Wat zijn de beste marketing & communicatie blogs van Nederland?

25 november 2006, 07:56

Wat zijn de beste marketing & communicatie blogs van Nederland?Sinds gisteravond ben ik als ‘vakjury’ druk bezig met de beoordeling van de beste marketing & communicatie blogs van Nederland. Eén voor één loop ik de ruim 100 weblogs langs en beoordeel ze op actualiteit, authenticiteit, vormgeving en relevantie voor het vakgebied. Marketingfacts (en Upstream) zijn beide uitgesloten van deelname.

Inmiddels heb ik er 50 beoordeeld waarvan ik er een aantal heb moeten verwijderen uit de lijst omdat ze ofwel gestopt zijn ofwel omdat ze een andere focus hebben gekregen en niet (meer) relevant zijn voor het vakgebied. De uiteindelijke volgorde zal overigens niet alleen door de vakjury worden bepaald maar voor een deel ook door de Google PageRank en voor een nog belangrijker deel door de beoordeling van de leden van Marketingfacts. Afgelopen week hebben ruim 3,000 leden een uitnodiging gekregen om hun favoriete 5 weblogs te benoemen. Op 1 december sluit deze beoordelingsronde en zullen we voor het eerst een onafhankelijke top-100 publiceren!

Iemand al een idee wie de eerste plek zal gaan innemen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

43 Reacties

  Kasper Katje

  Jammer dat MF zelf is uitgesloten anders stond deze bij mij met stip op 1. Andere blogs bezoek ik amper omdat er OF amper leven in zit qua postings OF qua reacties. MF is een levendig blog met vaak interessante discussies.

  Als ik zou stemmen en er konden minpunten worden uitgedeeld dat gingen deze o.a. naar frackers.com, zogenaamd een professioneel blob onder Emerce-vlag terwijl het er zo dood is als wat. Jammer van het blog, slecht voor de naam van Emerce.


  25 november 2006 om 09:41
  Mathijs van der Kooi

  Dutch Cowboys, misschien te breed, maar ook veel marketinggerelateerd nieuws. Frankwatching vond ik in het begin vh jaar sterker dan op dit moment, maar scoort zeker top 5. Verder zal ik niet Nederlandse blogs buiten beschouwing laten. Daar zitten natuurlijk ook erg goede tussen!


  27 november 2006 om 08:44
  Pascal Selles

  @ Bastiaan en Marco:

  Inderdaad, Marketingportaal is geen blog maar een kennisbank die gebouwd wordt met user generated content. Uiteraard zijn we zeer vereerd met de suggestie van Bastiaan, maar een nominatie als beste blog zou niet terecht zijn. User generated content zal zich op allerlei manieren gaan ontwikkelen en marketingportaal is daar een voorbeeld van. Over een tijdje misschien een top 100 van beste marketingsites met user generated content?


  27 november 2006 om 16:53
  Jan

  Ik vind het wel informatieve stukje. dank.


  20 december 2012 om 00:38
  upszkjRY

  hermes handbags Hermes bag – hermes birkin bag


  18 augustus 2013 om 05:37
  ekbnyuHX

  borsa kelly hermes hermes sale – hermes sale


  26 augustus 2013 om 11:39
  zykcloRJ

  hermes tote hermes purses – hermes tote


  26 augustus 2013 om 18:50
  vyncftAO

  hermes online hermes birkin 35cm – hermes online


  27 augustus 2013 om 00:36
  vdstqjHR

  hermes usa hermes usa – hermes hand bags


  27 augustus 2013 om 08:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!