Twee Nederlandse Europrix TTA nominaties

23 oktober 2006, 05:31

Twee Nederlandse inzendingen zijn genomineerd voor de Europrix TTA, een begerenswaardige Europese multimedia prijs voor jonge producenten onder de 30 jaar. De genomineerde inzendingen dingen mee naar de Europrix Top Talent Award.

De twee Nederlandse inzendingen zijn resp. genomineerd in de categorieën Games en Interactive Computer Graphics. In de categorie Games is Christiaan de Rooij van Submarine genomineerd met THE TULSE LUPER JOURNEY en in Interactive Computer Graphics werd Jorik Blaas van de TU Delft/ EEMCS met ROBOTIC DANCER. Alle 21 genomineerde inzendingen kunnen online worden bekeken.

Tijdens het Europrix Top Talent Festival in Wenen zullen op 25 november de categoriewinnaars en de algehele winnaar bekend worden gemaakt. Aan de Europrix Top talent Award is een geldbedrag verbonden.

In Nederland wordt de Europese editie van de EUROPRIX Top Talent Award ondersteunt door de Stichting Europrix.nl. De Stichting organiseert sinds 2003 haar eigen EUROPRIX.nl wedstrijd voor Nederlandstalige inzendingen. De Europrix 2007 editie zal op 15 januari van start gaan.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

1 Reactie

    jakbou

    Toen ik het bericht of de Eurorpix Top talent Award schreef had ik nog niet het persbericht van de Nederlandse blog nominaties ontvangen. Nu hang je het bericht dat Marketingfacts genomineerd is in de categorie Corporate Blogs in een reactie aan het artikeltje over de Eurorpix. Dat is veel te bescheiden, Marco. Van harte gefeliciteerd, marco en Marketingfacts.nl bloggers!


    23 oktober 2006 om 11:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!