Geef je video’s aan de Telegraaf

18 oktober 2006, 07:18

De Telegraaf heeft vandaag

gisteren ‘Nieuwsbeeld’ gelanceerd. Lezers kunnen hier eigen video’s en fotomateriaal plaatsen (de zoveelste YouTube kloon). Lezers kunnen hun bijdrage uploaden of MMS-en naar de krant. De reden van het verzamelen is duidelijk, gezien onderstaande quote uit de Voorwaarden van de website.

Door uw bijdrage in te sturen draagt u uitdrukkelijk, onvoorwaardelijk en onherroepelijk de publicatierechten op uw bijdrage over aan Uitgeversmaatschappij De Telegraaf (UMT).

De rest van de Voorwaarden:

U verklaart bovendien eigenaar dan wel rechthebbende te zijn van uw bijdrage en dus bevoegd te zijn tot deze overdracht. U verklaart UMT te vrijwaren van aanspraken van derden wegens inbreuk op rechten en alle daarmee gemoeide kosten. UMT heeft met deze overdracht het recht uw bijdrage te aan te passen en te exploiteren in ieder denkbaar medium. Met deze overdracht doet u afstand van het recht uw bijdrage zelf te verveelvoudigen en openbaar te maken, tenzij uitsluitend voor eigen gebruik. U verklaart tenminste 18 jaar oud te zijn of schriftelijk toestemming te hebben van een ouder of voogd om uw bijdrage in te sturen. UMT stelt prijs op uw bijdrage, maar niet indien die in strijd is met de wet of de regels van fatsoen. U verklaart derhalve dat uw bijdrage niet in strijd is met de wet en anderen niet aanzet, of heeft aangezet, tot strafbare feiten of deelneming aan strafbare feiten. U verklaart dat uw bijdrage niet van pornografische aard is of obsceen. U verklaart dat uw bijdrage niet discriminerend, kwetsend, lasterlijk, bedreigend of beledigend is. Bijdragen die niet aan de voorwaarden van UMT voldoen zullen zo snel mogelijk worden verwijderd. Klachten over bijdragen van derden kunt u richten aan nieuwsbeeld@telegraaf.nl. UMT zal deze klachten zo snel mogelijk en naar redelijkheid behandelen.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Peter Luit

  Ik zie het niet zozeer als een YouTube clone, maar veel meer als een reactie op skoeps.nl. En dat is dus wel heel snel gerealiseerd…..


  18 oktober 2006 om 07:43
  Arnout Veenman

  Dit zit tegen diefstal aan, zeker gezien bijna niemand voorwaarden goed doorleest. Ik vermoed dan ook, dat mocht dit ooit voor een rechter komen, deze de bewuste voorwaarde(n) als onredelijk bezwarend zal beschouwen en zal vernietigen!


  18 oktober 2006 om 07:50
  Robert de Boer

  @Jeroen: Bedankt, heb het aangepast!


  18 oktober 2006 om 08:06
  Petra de Boevere

  ik zal er gelijk eens eentje proberen…


  18 oktober 2006 om 09:14
  Mark Nijssen

  Ik vind het veel te kort door de bocht om alles waar je video’s kunt uploaden, maar meteen tot youtube-look-a-like te bombarderen. We noemen ook niet alles waar je tekst online kunt publiceren een weblog.

  Dit is gewoon een prima initiatief om burgerjournalistiek in te zetten. De telegraaf is overigens niet de eerste die hiermee komt. Naast skoeps.nl heeft Ilse media laatst Hier.nl gelanceerd, waarbij gelijke vormen van journalistiek worden bedreven. Daarbij worden overigens andere methoden ter beloning van de burger/journalist gebruikt. Zij delen de opbrengsten die de content oplevert 50-50 met de inbrenger ervan.


  18 oktober 2006 om 09:23
  Robert de Boer

  Daarbij worden overigens andere methoden ter beloning van de burger/journalist gebruikt. Zij delen de opbrengsten die de content oplevert 50-50 met de inbrenger ervan.

  Dan is het een heel ander verhaal. Bij het initiatief van de Telegraaf ben je zowel je rechten als je kansen op inkomsten kwijt zodra je een filmpje plaatst, dat is waar het mij om gaat.


  18 oktober 2006 om 09:31
  Mark Nijssen

  @robert: klopt. Probleem is zelfs, dat ze de verantwoordelijkheid bij jou leggen en vervolgens je winst pakken. Als ik de voorwaarden goed begrijp.


  18 oktober 2006 om 09:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!