• Mobile
  wordt gesponsord door

Geef je video’s aan de Telegraaf

Geef je video’s aan de Telegraaf

De Telegraaf heeft vandaag

gisteren ‘Nieuwsbeeld’ gelanceerd. Lezers kunnen hier eigen video’s en fotomateriaal plaatsen (de zoveelste YouTube kloon). Lezers kunnen hun bijdrage uploaden of MMS-en naar de krant. De reden van het verzamelen is duidelijk, gezien onderstaande quote uit de Voorwaarden van de website.

Door uw bijdrage in te sturen draagt u uitdrukkelijk, onvoorwaardelijk en onherroepelijk de publicatierechten op uw bijdrage over aan Uitgeversmaatschappij De Telegraaf (UMT).

De rest van de Voorwaarden:

U verklaart bovendien eigenaar dan wel rechthebbende te zijn van uw bijdrage en dus bevoegd te zijn tot deze overdracht. U verklaart UMT te vrijwaren van aanspraken van derden wegens inbreuk op rechten en alle daarmee gemoeide kosten. UMT heeft met deze overdracht het recht uw bijdrage te aan te passen en te exploiteren in ieder denkbaar medium. Met deze overdracht doet u afstand van het recht uw bijdrage zelf te verveelvoudigen en openbaar te maken, tenzij uitsluitend voor eigen gebruik. U verklaart tenminste 18 jaar oud te zijn of schriftelijk toestemming te hebben van een ouder of voogd om uw bijdrage in te sturen. UMT stelt prijs op uw bijdrage, maar niet indien die in strijd is met de wet of de regels van fatsoen. U verklaart derhalve dat uw bijdrage niet in strijd is met de wet en anderen niet aanzet, of heeft aangezet, tot strafbare feiten of deelneming aan strafbare feiten. U verklaart dat uw bijdrage niet van pornografische aard is of obsceen. U verklaart dat uw bijdrage niet discriminerend, kwetsend, lasterlijk, bedreigend of beledigend is. Bijdragen die niet aan de voorwaarden van UMT voldoen zullen zo snel mogelijk worden verwijderd. Klachten over bijdragen van derden kunt u richten aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). UMT zal deze klachten zo snel mogelijk en naar redelijkheid behandelen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik zie het niet zozeer als een YouTube clone, maar veel meer als een reactie op skoeps.nl. En dat is dus wel heel snel gerealiseerd.....

  geplaatst op
 • Dit zit tegen diefstal aan, zeker gezien bijna niemand voorwaarden goed doorleest. Ik vermoed dan ook, dat mocht dit ooit voor een rechter komen, deze de bewuste voorwaarde(n) als onredelijk bezwarend zal beschouwen en zal vernietigen!

  geplaatst op
 • Het gaat met name om nieuwsvideo's, minder om allerlei andere content. Er zijn behoorlijk wat video's bijgekomen sinds de lancering, de site werd gisteren officieel gelanceerd:

  Telegraaf komt zelf met soort YouTube

  geplaatst op
 • @Jeroen: Bedankt, heb het aangepast!

  geplaatst op
 • ik zal er gelijk eens eentje proberen...

  geplaatst op
 • Ik vind het veel te kort door de bocht om alles waar je video's kunt uploaden, maar meteen tot youtube-look-a-like te bombarderen. We noemen ook niet alles waar je tekst online kunt publiceren een weblog.

  Dit is gewoon een prima initiatief om burgerjournalistiek in te zetten. De telegraaf is overigens niet de eerste die hiermee komt. Naast skoeps.nl heeft Ilse media laatst Hier.nl gelanceerd, waarbij gelijke vormen van journalistiek worden bedreven. Daarbij worden overigens andere methoden ter beloning van de burger/journalist gebruikt. Zij delen de opbrengsten die de content oplevert 50-50 met de inbrenger ervan.

  geplaatst op
 • Daarbij worden overigens andere methoden ter beloning van de burger/journalist gebruikt. Zij delen de opbrengsten die de content oplevert 50-50 met de inbrenger ervan.


  Dan is het een heel ander verhaal. Bij het initiatief van de Telegraaf ben je zowel je rechten als je kansen op inkomsten kwijt zodra je een filmpje plaatst, dat is waar het mij om gaat.

  geplaatst op
 • @robert: klopt. Probleem is zelfs, dat ze de verantwoordelijkheid bij jou leggen en vervolgens je winst pakken. Als ik de voorwaarden goed begrijp.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.