Website meest gebruikte marketingkanaal?

Website meest gebruikte marketingkanaal?

Vorige week waren een dertigtal deelnemers, afkomstig van uiteenlopende bedrijven, te gast bij TPG Post in Den Haag voor een bijeenkomst over channel management. Doel van de bijeenkomst was het delen van kennis en ervaring als het gaat om de implementatie van multichannel projecten en multichannel strategie aldus Jos Smulders van Interview-NSS. Tijdens de bijeenkomst werden een drietal presentaties gegeven door resp. Nuray Turksever van TPG Post (pdf), Reinier Heutink van Interview-NSS (pdf) en Martin Stam van Tote-m Business Architects (pdf).

De presentatie van Reinier Heutink was gebaseerd op het onderzoek dat Interview-NSS heeft uitgevoerd in het kader van het 40-jarig bestaan van Tijdschrift voor Marketing. Uit dit onderzoek blijkt o.a. dat de website op dit moment het meest gebruikte marketingkanaal is binnen organisaties. Meest belangrijke kanaal is nog steeds persoonlijk accountmanagement maar de verwachting is dat over 5 jaar web- en e-mailmarketing in belangrijkheid zullen toenemen.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Nog een aardige via Interview-NSS is het webseminar 'Klanten, Contacten & Kanalen' die eerder dit jaar is georganiseerd:
    mms://193.67.50.215/webseminar_2006.wmv

    geplaatst op
  • Dank voor de link naar de presentaties!

    Wellicht al gezien maar ook zeker de moeite waard is Profiting from Proliferation, een artikel dat in juni 2006 is gepubliceerd in The McKinsey Quarterly. In het kort: een multichannel omgeving creeert meer kosten en complexiteit EN verhoogt de kans op fouten in customer service. De klanttevredenheid blijkt het grootst bij 1 kanaal en neemt af naarmate er meer kanalen zijn. Je gaat je dan bijna afvragen waarom je meerdere kanalen opent. Iemand?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.