Duitse krant Handelsblatt rust redacteuren uit met UMTS-videophones

22 september 2006, 08:52

Duitse krantHandesblatt rust redacteuren uit met UMTS-videophonesDe Duitse zakelijke krant Handelsblatt is woensdag 20 september 2006 gestart met het uitrusten van zijn journalisten met UMTS-videophones. De redacteuren van de krant zullen interviews en kleine reportages met de telefoon opnemen en op de website van de krant plaatsen. Ook zullen er met de UMTS-videophone live(!)-reportages worden gemaakt van nieuwswaardige gebeurtenissen, die direct op de site worden gezet. Voor meer info, zie hier.

Robert de Heer
project manager Emerging Media Network bij publigroupe

Sinds 1995 houd ik mij bezig met nieuwe media in de uitgeefbranche. Heb de afgelopen 10 jaar gewerkt voor het Nederlands Dagblad, Trouw en de Volkskrant, waar ik de websites van deze kranten met bijbehorende internetredacties heb opgericht c.q. heb verder ontwikkeld. Enkele voorbeelden zijn de pdf-kranten van Nederlands Dagblad (1998) en de Volkskrant, de Volkskrant Nieuwsklikker en de VolkskrantBanen-site (1e versie). Sinds juni 2006 werk ik in Zwitserland als business developer bij PubliGroupe (een marketing- and salesorganisatie met 1.5 miljard euro omzet) waar ik verantwoordelijk ben voor crossmedia ontwikkeling. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Mapyourcontent.com, de specialist in Nederland op het gebied van Google Maps. O.a. Misdaadkaart.nl is door Mapyourcontent gebouwd. Ten slotte zal ik begin 2007 een Europees weblog over Maps-ontwikkelingen starten.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Jelmer Voogel

    Een kleine hard-disk camera en laptop met umts was misschien slimmer geweest. De beelden die nu op de site staan zijn niet bepaald goed. Helemaal omdat we in nederland gewend zijn aan zoomin.


    22 september 2006 om 10:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!