Zoekmachine optimalisatie via RSS-feeds

Zoekmachine optimalisatie via RSS-feeds
, Upstream
@marcoderksen

Sharon Housley van FeedsForAll geeft op Robin Good’s masternewmedia.org een aantal tips hoe je RSS-feeds kunt gebruiken voor zoekmachine optimalisatie. Factoren die daarbij een rol spelen zijn: titel van de channels, omschrijving van de channels, titel van de RSS-feeds, validiteit van de RSS-feeds, anchor text, aantal en lengte van de RSS-feeds, heading tags, URL van de RSS-feeds en gebruik van beeldmateriaal. Het betreft vooral praktische tips bij de technische implementatie van RSS-feeds. Sharon gaf deze tips overigens al eens eerder op de website RSS Specifications (aanrader!).

Iemand nog andere tips voor het inzetten van RSS-feeds ten behoeve van zoekmachine marketing?


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Goed idee, ik ga meteen aan de slag.

    geplaatst op
  • Heel simpel: zorg dat je veel naar jezelf linkt vanuit je artikelen. Dat is sowieso slim omdat mensen graag doorklikken vanuit context/ content. Maar als je feed wordt overgenomen door een andere site, kan het nog wel eens wat inkomende links opleveren.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.