Wat is het bereik van weblogs?

15 september 2006, 04:39

In de VS zijn recentelijk twee rapporten verschenen met nieuwe cijfers over het bereik van weblogs. De eerste betreft een onderzoeksrapprt van Forrester met als titel ‘Marketers: Keep A Keen Eye On Gen Yers’ (zie ook Charlene Li’s blog). Hieruit blijkt 24% van de Generatie Y (18-26 jarigen) weblogs leest. Dit is twee keer zo hoog als bij de Generatie X en drie keer zoveel als bij de Babyboomers.

Het tweede rapport betreft een onderzoek van KnowledgeStorm en Universal McCann waaruit de impact blijkt van businessweblogs (en dan met name bij technologiebedrijven). Maar liefst 53% van de respondenten geeft daarbij aan dat de content die ze lezen op weblogs een impact heeft op hun werk-gerelateerd koopgedrag. 80% van de respondent geeft aan weblogs te lezen (lijkt me erg hoog) waarvan 51% zegt dit op minimaal wekelijkse basis te doen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!