Wat is het bereik van weblogs?

Wat is het bereik van weblogs?
, Upstream
@marcoderksen

In de VS zijn recentelijk twee rapporten verschenen met nieuwe cijfers over het bereik van weblogs. De eerste betreft een onderzoeksrapprt van Forrester met als titel ‘Marketers: Keep A Keen Eye On Gen Yers’ (zie ook Charlene Li’s blog). Hieruit blijkt 24% van de Generatie Y (18-26 jarigen) weblogs leest. Dit is twee keer zo hoog als bij de Generatie X en drie keer zoveel als bij de Babyboomers.

Het tweede rapport betreft een onderzoek van KnowledgeStorm en Universal McCann waaruit de impact blijkt van businessweblogs (en dan met name bij technologiebedrijven). Maar liefst 53% van de respondenten geeft daarbij aan dat de content die ze lezen op weblogs een impact heeft op hun werk-gerelateerd koopgedrag. 80% van de respondent geeft aan weblogs te lezen (lijkt me erg hoog) waarvan 51% zegt dit op minimaal wekelijkse basis te doen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.