• Mobile
  wordt gesponsord door

KPN neemt Tiscali Nederland over

KPN neemt Tiscali Nederland over
, ING Groep
@evr

KPN heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse activiteiten van Tiscali voor een bedrag van EUR 255 miljoen. KPN neemt zowel de dienstverlening aan de ongeveer 276.000 ADSL klanten en 126.000 inbelklanten als ook de infrastructuur van Tiscali in Nederland over. De acquisitie past in het streven van KPN om zijn positie in de breedbandmarkt verder te versterken. Eind juni 2006 had KPN circa 1,8 miljoen ADSL klanten in Nederland. KPN verwacht synergievoordelen te behalen door netwerkonderdelen samen te voegen.

Tiscali richt zich op de particuliere en wholesale internetmarkten, voornamelijk met breedband (ADSL) diensten via het eigen netwerk. Over de eerste zes maanden van 2006 realiseerde Tiscali een omzet van EUR 52 miljoen. Tiscali heeft in Nederland 276 werknemers in dienst. De overname zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de NMa.

Bron: Persbericht KPN


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Toevallig had ik net voor de laatste editie van Emerce een overzicht gemaakt van de breedbandaanbieders in Nederland. KPN (met Planet Internet, Het Net, XS4ALL en KPN Direct) was al marktleider met 33% van de breedbandabonnees (eind 2005). Met de overname van Tiscali die 6% van de breedbandabonnees bezit (eind 2005) komt KPN op ca. 40% van de markt.

  Snap nu ook waarom KPN de afgelopen periode wat zuinig was op haar centjes; ze hadden natuurlijk wat cash nodig voor deze actie ;-)

  geplaatst op
 • Volgens Nu.nl is het inmiddels al 46%, las ik net.

  geplaatst op
 • Verhuizen maar weer dan.

  geplaatst op
 • Zou inderdaad goed kunnen Erik; de laatste betrouwbare cijfers die ik heb zijn van eind 2005/begin 2006.

  geplaatst op
 • Nog even en KPN is weer monopolist

  geplaatst op
 • Weer een netwerk concurent minder en bijna hebben ze hun netwerk weer terug gekocht.
  Wat is er nog over Tele2 / Versatel?
  Wanadoo is al deels KPN netwerk.

  geplaatst op
 • En zo werken we de bedoelde open marktwerking en dus concurrentie weg. Telecom was de enige branche tot nu toe, waarin dat wel leek te werken, daar waar alle andere eerdere overheids voorzieningen torenhoge prijsafspraken met elkaar maken.

  'Wanneer gaat KPN weer geheel over in handen van de ovreheid?' Terug bij af, of is dit nu innovatie van een branche?

  geplaatst op
 • Net persbericht ontvangen van KPN:

  KPN heeft er met voldoening kennis van genomen dat de NMa de overname van de activiteiten van Tiscali Nederland door KPN volledig heeft goedgekeurd. Met de overname zal KPN haar positie op de Nederlandse breedbandmarkt verder versterken.

  In de consumentensector zal het marktaandeel van KPN met rond vier procent groeien naar 45%. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.