Case: Meer vrouwen achter de wasmachine!

Case: Meer vrouwen achter de wasmachine!
,
@Polledemaagt

Meer vrouwen achter de wasmachine!Introduceer een nieuw, uniek model wasautomaat (8 kg inhoud, meer dan normaal, met standaard wasautomaat-afmeting) voor Electrolux, op entertainende wijze. Als onderdeel van een multimediale campagne via TV, Print en Online ontwikkelde Breakaway het ‘Rol de wasbol’ gaming concept en verzorgde Blogads de seeding via blogs onder de doelgroep.

Casual games zijn enorm populair onder vrouwen tussen de 20 en 35, een groep die de primaire doelgroep van Elektrolux grotendeels overlapt. Breakaway gebruikte dit gegeven om een creatief gameconcept te ontwikkelen. Virale elementen komen onder meer tot uiting in het aanbieden van one-on-one battles (daag nu een vriend(in) uit!, waarbij de uitgedaagde tijdens het spelen van de game d.m.v een schaduw speler de verrichtingen van degene die hem/haar heeft uitgedaagd kan volgen.

Resultaat was “Rol de wasbol”, een game waarin vrouwen worden uitgedaagd door het (inderdaad) rollen van een wasbol zoveel mogelijk en zo snel mogelijk was te verzamelen, 8 kilo om precies te zijn. Dit alles in een makkelijk te besturen game, met de mogelijkheid vriendinnen uit te dagen. En voor de wasbol-wizards? Te winnen waren onder andere een wasmachine, een condensdroger en abonnementen op Linda.

Blogads verzorgde de seeding binnen de doelgroep, via een netwerk aan geselecteerde vrouwenblogs.

Resultaat? Posts op moeders.blogo.nl, vrouw.blogo.nl, celebs.blog.nl, vrouwen.blog.nl, PinkBullets en Jaggle, een aantal spelers dat de doelstellingen overtrof (we hopen nog een keer op het exacte aantal terug te komen) en een groot aantal terugkerende spelers.

De wasbol rollen kan de komende tijd nog op roldewasbol.nl


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ben eigenlijk wel benieuwd naar de statistieken (bereik, doorkliks en speeltijd).

  Verder is deze ook wel interessant in het kader van blogethiek. Tot hoever kun je als blogger gaan?

  geplaatst op
 • Zal eens kijken wat we mogen delen qua statistieken

  geplaatst op
 • Ik krijg toch altijd wat kromme tenen bij het in hokjes stoppen van de doelgroepen in een tijd dat steeds meer mannen ook de was doen en de traditionele rolverdeling in gezinnen aan het verdwijnen is. Hier doet manlief meestal de was trouwens.

  Ik zal wel 'eenuitzonderingbevestigtderegelvoorbeeld' zijn. ;-)

  geplaatst op
 • Niets weerhoudt mannen om deze game te speln. In de top10 (even als de rest van de highscores) zijn zowel mannen als vrouwen ruimschoots vertegenwoordigd. In bovengenoemde blogvoorbeelden vindt je dan ook mannensites (Jaggle) en vrouwensites (de kleinere blogo's), maar om de pijlen te richten op vrouwen als doelgroep is statistisch gezien natuurlijk niet geheel onlogisch.

  geplaatst op
 • Klopt Marcel, statistisch gezien niet nee, maar je zou ook aan datingsites kunnen denken waar de man dus moet bewijzen dat hij ook de was kan doen en zodoende door 'de screening' van de geëmancipeerde vrouw komt. (woehaaaaaaaaaaaaaaa, dat is pas origineel).

  geplaatst op
 • Wat mij eigenlijk tegenvalt is dat roldewasbol nog zo slecht vindbaar is in de zoekmachines. Je zou verwachten dat de diverse blogs (zeker Jaggle) inmiddels ook zijn opgenomen in Google!?

  Petra, de volgende keer nemen we ook datingsites mee ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.