Amazon Unbox met videodownloads

9 september 2006, 20:18

Amazon Unbox met videodownloadsAmazon is gestart met de langverwachte videoservice. Op Amazon Unbox kun je zowel TV series als films downloaden. Dit kun je direct doen of via de Amazon Unbox Player. Helaas laat een kleine steekproef zien dat de video’s alleen voor klanten in de US beschikbaar zijn. De video’s kunnen veelal op meerdere devices worden geplaatst, de prijzen beginnen bij $1,99 voor de TV series tot zo’n $15,00 voor de films.

Ik ben benieuwd of Apple komende week ook met een dergelijke service komt en of Amazon inderdaad de iPod-gigant een gevoelige (first mover) slag toebrengt op het digitale video verhuur-slagveld.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Gijsbregt

  Een paar aanvullingen (via AdAge):

  – Films kunnen gehuurd en gekocht worden;

  – Alle grote studio’s zijn aan boord behalve Disney (Steve Jobs is daar grootaandeelhouder);

  – De koppeling met IMDb.com (ook van Amazon) is snel gelegd.

  Belangrijkste punt wordt naast de downloadsnelheid, vooral het managen van de restricties van gebruik (ofwel tegengaan van kopiëren en diefstal). Ben benieuwd wat Apple hier tegenover zet.


  10 september 2006 om 05:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!