Ook Second Life niet veilig voor aanvallen

9 september 2006, 07:01

Als je dacht dat je in Second Life wel veilig zou zijn voor digitale aanvallen, kom je toch bedrogen uit. Linden Lab maakte gisterenavond bekend dat op 6 september de database met gebruikersinformatie is aangevallen en een onbekend aantal gegevens op straat terecht zijn gekomen. De ongecodeerde gegevens bevatte onder meer de loginnamen en wachtwoorden van SL-residents, zoals de gebruikers worden genoemd. Creditcard data is niet in handen van derden terecht gekomen.

Interessant in de situatie is het feit dat Linden Lab per direct de wachtwoorden van alle gebruikers heeft veranderd. Met andere woorden, of je nu wilt of niet, je zult je wachtwoord moeten veranderen om weer in SL te komen. Techcrunch heeft meer details en speculaties over de oorzaak van de hack.

Het was te verwachten dat dit ging gebeuren. Het aantal deelnemers in Second Life is de laatste twee maanden verdubbeld. Hoe meer deelnemers, hoe interessanter je platform wordt voor kwaadwillenden.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!