Eredivisievoetbal inderdaad ook bij KPN

8 september 2006, 17:53

Twee weken terug leken er nog twee kanshebbers in de markt om naast Tele2 live wedstrijden uit de eredivisie te kunnen uitzenden. Gezien de gespannen verhoudingen met de ECV (clubs uit de eredivisie) heeft Tele2 niet de evaluatie in de winterstop afgewacht en gekozen voor snelle oplossing waardoor voor de tweede keer in korte tijd Chellomedia’s Sport1 buitenspel gezet wordt. De slim gevonden oplossing is voor Tele2 vooral een chique en voor KPN een uiterst aantrekkelijke variant geworden.

Het arme Sport1 kijkt wederom gefrustreerd toe. KPN was net even slimmer door al in april dit jaar een relatie aan te gaan met de top drie van de eredivisie waardoor men al een grote voorsprong had genomen in de gesprekken. Naar verluid wordt door deze samenwerking de overeenkomst met de ECV met nog een extra jaar verlengd tot het seizoen 2008/2009.

Omdat deze deal feitelijk een distributieovereenkomst tussen Tele2 en KPN inhoud lijkt er geen licentiediscussie in het geding te zijn alhoewel je kan afvragen of deze etherdistributie normaal gesproken niet in een nieuwe licentie omgezet zou kunnen worden. KPN wil het live voetbal vooralsnog via de ruim 200.000 DVB-T abonnees (DigitenneKPN.tv) in de markt zetten en verwacht binnen twee weken te kunnen beginnen met de uitzendingen. Verdere details volgen in de loop van de volgende week.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  Ik volg deze ontwikkelingen van de kantlijn en zie af en toe wat namen voorbij vliegen. Is het mogelijk dat iemand eens een kort en bondig overzicht maakt van de belangrijkste spelers in de markt (contentleveranciers, distribiteurs, consumenten)? Alvast dank!


  9 september 2006 om 04:39
  Wouter

  He, dit zou wel erg gaaf zijn! Ik heb KPN Digitale TV, dus laat die live wedstrijden maar komen!


  9 september 2006 om 09:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!