Nederlands project Original Signal krijgt internationale aandacht

28 augustus 2006, 03:42

Nederlands project Original Signal krijgt internationale aandacht

Al een tijdje volg ik met belangstelling de web 2.0-initiatieven van Stillpoint Media (o.a. eKudos.nl). Zo sprak ik recentelijk met Robert Gaal, één van de medewerkers van Stillpoint Media maar vooral bekend van Nederlands beste web 2.0-weblog BlueAce.

Afgelopen weekend konden de Amsterdammers met hun nieuwe project Original Signal, een overzicht van de 15 belangrijkste internationale Web 2.0 weblogs, rekenen op internationale belangstelling. Het behaalde de voorpagina’s van Digg, CNet en Del.icio.us. Voldoende reden om Tako Steinz van Stillpoint Media eens een paar vragen te stellen.

Wie of wat is StillPoint Media BV?

Stillpoint Media opgericht in 2004 en gevestigd te Amsterdam is de uitgever van verschillende Nederlandse en Engelse websites. Er werken momenteel 5 mensen. Het hele traject voor een nieuwe website, van concept & design tot programmeren, wordt ‘inhuis’ gedaan. Meeste succesvolle website in haar portfolio is momenteel FilmTotaal met 500.000 unieke bezoekers per maand. SPM richt zich sinds eind 2005 voornamelijk op concepten die het label “web 2.0” kunnen dragen.

Waarom Original Signal?

Een probleem dat de laatste tijd veelvuldig wordt gehoord is dat mensen door alle aangeboden informatie op internet door de bomen het bos niet meer zien. RSS kan een oplossing zijn maar wordt door nog maar relatief weinig mensen gebruikt. Original Signal gaat daarom de RSS feeds van verschillende topsites, geordend per onderwerp, in een zo overzichtelijk mogelijk overzicht samenbrengen. De interface is geïnspireerd op popurls.com maar wij willen dit verder uitwerken en verbeteren. De belangrijkste doelgroep waarvoor het gemaakt is zijn niet de mensen met een RSS-reader maar de ‘gewone’ browser gebruikers. Per onderwerp, wat wij een ‘signaal’ noemen, wordt er gekozen voor 15 websites die naar onze mening de meeste kwaliteit bieden. OS is gestart met het onderwerp ‘web 2.0 weblogs’ en in de komende weken zullen er snel meerdere volgen.

Had je de internationale aandacht verwacht?

Verwacht niet al hoop je er natuurlijk wel op. We hebben inmiddels wat ervaring opgedaan met dit concept in de vorm het Nederlandse Volkomengeenreet.nl en internationale DiggView.com en kenden de kanalen wel een beetje. Maar de voorpagina van o.a Digg, Del.icio.us, Cnet en lifehacker binnen 48 uur bereiken is natuurlijk meer dan fantastisch en absoluut niet verwacht!

Hoeveel bezoekers heeft Original Sin afgelopen weekend gehad?

Original Signal heeft in de afgelopen 48 uur meer dan 30,000 unieke bezoekers mogen verwelkomen en heeft al bijna 700 bookmarks op del.icio.us bereikt. Natuurlijk krijg je hier en daar ook reacties van “het is maar een “RSS grazer” maar dat zijn, naar onze mening, meestal RSS gebruikers en voor hun is de site dus ook niet gemaakt. Vooral de reacties van de desbetreffende web 2.0 weblogs zijn super en bijna allen hebben een mailtje gestuurd. Een quote van Brian Benzinger (solutionwatch.com): “I have added Original Signal to my toolbars “Daily Sources” folder. So, now I have Popurls.com, Del.icious main page, Digg View, Original Signal, and Tech Meme in my Daily Sources folder :-)”

Hou ze in de gaten die web 2.0-jongens!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    Roy Huiskes – chapter42

    http://www.popurls.com dus… nouja, het ziet er goed uit en het werkt!


    28 augustus 2006 om 04:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!