• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral marketing at it’s best

Viral marketing at it’s best

Henk de Hooge verwijst op Dutchcowboys naar een 30-min durende presentatie van Claus Moseholm (GoViral) over viral marketing. Moseholm was eerder dit jaar één van de sprekers tijdens het Viral Marketing seminar in Cannes (via: Site-9 Weblog).

Kan iemand overigens uitrekenen wat nu de link density is van dit bericht? ;-)


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • 15,8% :-)

  Maar deze linkjes zijn helemaal oke! ;-)

  geplaatst op
 • Prima presentatie overigens!

  geplaatst op
 • Dit was zeker het halfuur kijken waard. Duidelijk, verhelderend verhaal van Moseholm met aansprekende voorbeelden!

  Als je z'n site GoViral gaat kijken ben je ook voor je het weet besmet met het virus dat ze prediken ;-)...klik op het filmpje en je komt uit op netsummary.dk, een 'connectionpoint', wel een aanrader trouwens: veel leuke en inspirerende Viral marketing content kan je hier vinden.

  geplaatst op
 • Alhoewel Moseholm geen wereldspreker is, is de inhoud van zijn presentatie zeker de moeite waard. Het geeft een goed inzicht in welke elementen een rol spelen bij het opzetten van een viral marketing campagne. Moseholm introduceert ook begrippen als angle (of viral hook), connection point en viral levels waarmee je viral marketing op een procesmatige manier kan beschrijven (en benaderen).

  Wellicht het meest interessant waren de 7 succesfactoren van een viral bomb:

  1. Outstanding story
  2. Stickyness
  3. Relevance
  4. Portability
  5. Shareability
  6. Timing & actuality
  7. Seeding hook

  Bij viral marketing draait het volgens Moseholm allemaal om het creeeren van conversaties. In tegenstelling tot traditionele middelen waar wordt afegerekend op cost per view of cost per click, zou je viral marketing moeten afrekeken op cost per engagement. Maar hoe meet je engagement?

  Wie de presentatie nog niet heeft gezien en geinteresseerd is in de basisbeginselen van viral marketing, zeker even kijken!

  geplaatst op
 • Goed verhaal, de moeite waard om een half uurtje naar te luisteren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.