Films van 1 minuut

11 augustus 2006, 08:24

Met de opkomst van de videocultuur op internet (YouTube etc) en televisie (ZiZone), is de uitdaging niet langer om een lange film te maken, maar om een korte, aandacht trekkende film, kunst of reclame, te presenteren. Best Filminute (zie ook de bijbehorende blog) zoekt nu de beste korte films van 1 minuut, niet meer en niet minder.

Er kan worden ingezonden tot 31 augustus, 2006. Er zijn twee juries: een vakjury en een internetjury, bestaande uit internetters uit meer dan 100 landen, die kunnen stemmen op films uit de opgestelde shortlist. Voor deelname kun je contact opnemen met John Ketchum. De Filminute Award wordt in oktober bekend gemaakt.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

6 Reacties

  Bart

  In België bestaat al jaren een soortgelijk initiatief:

  1minute


  11 augustus 2006 om 08:47
  Gerben

  Bij ons in Nederland ook,

  Ieder jaar organiseert The One Minute foundation i.s.m. het Sandberg Instituut in Amsterdam the One minute Awards. Dit jaar op 19 november in Paradiso.

  The One Minute foundation heeft een enorm archief met 1minuten filmpjes en van Rusland tot in China organiseert T.O.M. tentoonstellingen,presentaties en competities. Hier in Nederland bijvoorbeeld ook met een OneMinute Jukebox op de Kunstvlaai.

  kijk op: http://www.theoneminutes.org


  11 augustus 2006 om 11:45
  jakbou

  Het bericht is geplaatst om mensen erop attent te maken dat er een wereldwijde wedstrijd is. Dat er meerdere 1 minuut festivals zijn was mij bekend. Vodafone Italie organiseert ook een dergelijke wedstrijd voor films van 1 minuut gemaakt met een cam van een mobiel. Vraag: zoeken de Belgische en Nederlandse organisaties aansluiting bij zo’n wereldevent?


  11 augustus 2006 om 12:30
  Feeder

  Hier in Haarlem gaat vanaf 17 augustus voor de tweede keer Shoot your shot van start. De Filmschuur daagt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om een film van minimaal 10 en maximaal 300 seconden te maken en in te zenden. De winnende film wordt twee weken lang als voorfilm vertoond in de Filmschuur.


  11 augustus 2006 om 17:26
  Petra de Boevere

  Ha…een uitdaging voor Meisje..


  12 augustus 2006 om 17:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!