• Mobile
  wordt gesponsord door

Films van 1 minuut

Films van 1 minuut
,

Met de opkomst van de videocultuur op internet (YouTube etc) en televisie (ZiZone), is de uitdaging niet langer om een lange film te maken, maar om een korte, aandacht trekkende film, kunst of reclame, te presenteren. Best Filminute (zie ook de bijbehorende blog) zoekt nu de beste korte films van 1 minuut, niet meer en niet minder.

Er kan worden ingezonden tot 31 augustus, 2006. Er zijn twee juries: een vakjury en een internetjury, bestaande uit internetters uit meer dan 100 landen, die kunnen stemmen op films uit de opgestelde shortlist. Voor deelname kun je contact opnemen met .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). De Filminute Award wordt in oktober bekend gemaakt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • In België bestaat al jaren een soortgelijk initiatief:

  1minute

  geplaatst op
 • De juiste URl: http://www.1minute.be.

  geplaatst op
 • Bij ons in Nederland ook,

  Ieder jaar organiseert The One Minute foundation i.s.m. het Sandberg Instituut in Amsterdam the One minute Awards. Dit jaar op 19 november in Paradiso.

  The One Minute foundation heeft een enorm archief met 1minuten filmpjes en van Rusland tot in China organiseert T.O.M. tentoonstellingen,presentaties en competities. Hier in Nederland bijvoorbeeld ook met een OneMinute Jukebox op de Kunstvlaai.
  kijk op: http://www.theoneminutes.org

  geplaatst op
 • Het bericht is geplaatst om mensen erop attent te maken dat er een wereldwijde wedstrijd is. Dat er meerdere 1 minuut festivals zijn was mij bekend. Vodafone Italie organiseert ook een dergelijke wedstrijd voor films van 1 minuut gemaakt met een cam van een mobiel. Vraag: zoeken de Belgische en Nederlandse organisaties aansluiting bij zo'n wereldevent?

  geplaatst op
 • Hier in Haarlem gaat vanaf 17 augustus voor de tweede keer Shoot your shot van start. De Filmschuur daagt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om een film van minimaal 10 en maximaal 300 seconden te maken en in te zenden. De winnende film wordt twee weken lang als voorfilm vertoond in de Filmschuur.

  geplaatst op
 • Ha...een uitdaging voor Meisje..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.