Ilse media ‘verkoopt’ Erolog.nl aan Hollandsch Goed

2 augustus 2006, 03:25

Ilse media, dat in juni 2005 de 18+ weblogs op web-log.nl afsplitste van de reguliere weblogs, heeft erolog.nl verkocht aan Hollandsch Goed, o.a. eigenaar van de erotische zoekmachine XXzoek.nl en het online forum Hookers.nl. De dienst zal per 16 augustus verder gaan onder de nieuwe naam logz.nl. Dit maakte ilse media eind vorige maand bekend via een email aan de beheerders van de erologs.

Al eerder werd in de reacties op Marketingfacts gevraagd om nadere toelichting en maakten de weblogs DeTelegravin.nl en Blueace.nl melding van deze overname. Evenals Emerce heb ik nog niemand kunnen spreken bij ilse media om te vragen naar de exacte reden van deze overname. We zullen dat maar toeschrijven aan een slechte bereikbaarheid van mensen in deze vakantieperiode.

Emerce meldt verder dat Hollandsch Goed alleen de 30 grootste blogs van Erolog.nl overneemt, hier niets voor betaald en de stekker uit de andere ruim 4.900 sexblogs trekt.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Noedie

  Het is eigenlijk een schande dat een dergelijke overname mogelijk is….

  Volgens het bericht zijn er dus in totaal bijna 5.000 blogs op erolog actief, waarvan H-G enkel de top30 overneemt en de andere verwijderd….

  Deze blogs zijn echter aangemaakt door mensen die hun tijd hebben gestoken in het maken, vullen en promoten van de blogs. Via deze manier verdienen ze er wellicht een leuk zakcentje mee, maar nu wordt dit hen ontnomen doordat Ilse het verkoopt en tijdens de verkoop niet bedingt dat de blogs blijven bestaan, of dat de blog eigenaren op een andere manier tegemoet gekomen worden….

  Zeer slecht van Ilse media dus! Aan de andere kant… Zeer slim van Ton (H-G).


  2 augustus 2006 om 05:34
  Stefan Verkerk

  Het klopt dat we de erotische logs niet langer gaan hosten, maar erolog.nl is niet verkocht – met een aantal partijen, waaronder Hollandsch Goed, werken we samen voor wat betreft de erotische markt. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat het beheren van erotische sites niet alleen een specialisme is, maar ook een activiteit waarvan wij de keuze hebben gemaakt die niet op de werkvloer bij ilse media te laten plaatsvinden. Toen we de web-logs naar de nieuwe omgeving gingen verhuizen, stonden we voor de keuze om de erotische logs mee te verhuizen of niet. We hebben ervoor gekozen dat niet te doen om een twee redenen.

  Het exploiteren van dergelijke erotische blogs is niet onze business bij web-log (zie hierboven). We hebben een tijd deze logs gehost, omdat we geen goed alternatief hadden als mensen erotisch wilden loggen.

  Het bleek steeds meer dat het bovendien om een heel andere groep gaat dan de andere bloggers van web-log. De erologgers zijn veelal bloggers / site exploitanten die die web-log.nl gebruiken om hun erotische sites te promoten (de pagerank van web-log.nl helpt daarbij). Een paar van die loggers zorgen voor het grootste deel van de erolog pageviews. Het was de grootste veroorzaker van spam, serverbelasting etc.

  Door de samenwerking met Hollandsch Goed bieden we bloggers toch de mogelijkheid erotisch te bloggen, als ze dat graag willen. Overigens

  Erolog heeft veel pageviews, maar met name vanuit het buitenland. Bij elkaar ongeveer 20% van de pageviews web-log.nl, maar een veel kleiner deel van het totale bereik (in Nederland). Dat erolog.nl groter zou zijn dan web-log.nl is pertinent niet waar. Alexa is niet de meest betrouwbare manier van pageview meting…

  Dat we de erotische logs niet meer gaan hosten betekent niet dat het bereik van web-log.nl lager wordt. De pageviews en het bereik van erolog werden niet meegeteld in de pageviews en bereik zoals ilse media ze publiceerden.

  Alle logs die wij als erologs hebben aangemerkt hebben we de afgelopen periode op de hoogte gebracht. We hebben op de uitgestuurde mailing zelf overigens nauwelijks reacties gehad. Op de meest bezochte blogs na waren daar veel logs bij zonder veel activiteit.

  namens het web-log team, Stefan Verkerk


  2 augustus 2006 om 05:50
  media

  Dank voor je reactie Stefan!


  2 augustus 2006 om 09:12
  Arnoud

  Beste Stefan,

  Goed dat je het één en ander hebt uitgelegd. Ik kan me vinden in de argumentatie. Web-loggers moeten niet het gevoel krijgen dat ze aan de goden zijn overgeleverd.

  Hoewel velen er na enkele maanden mee stoppen, zijn er natuurlijk ook veel mensen die wel een lange termijnvisie hebben.

  Om de knuppel in het hoenderhok te gooien: Ik kan me ook voorstellen dat Ilse op termijn een (kleine) vergoeding vraagt voor het aanmaken van een weblog of een bepaalde abonnementsvorm.

  Groet,

  Arnoud


  2 augustus 2006 om 09:22
  Telegravin-fan

  “heb ik nog niemand kunnen spreken bij ilse media om te vragen naar de exacte reden van deze overname. We zullen dat maar toeschrijven aan een slechte bereikbaarheid van mensen in deze vakantieperiode.”

  Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk…!


  2 augustus 2006 om 11:38
  Jim

  Hier is een oude erologger met een tip voor de mede oude erologger. Ik heb sinds een aantal weekjes een nieuw huisje gevonden bij thumblogger.com . Bevalt goed en is aardig flex. Misschien zelfs beter dan m’n oude huisje.

  Gr,

  Jim


  13 september 2006 om 08:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!