Daagt Coca-Cola jongeren uit?

31 juli 2006, 06:03

Nog geen drie jaar terug liepen er 375 duizend vooral jonge Nederlanders rond met een loyaltycard van Coca Cola. Een natte droom voor menig marketeer maar niet voor Coca Cola dat in 2003 van de ene op de andere dag een einde maakte aan deze onderschatte vorm van alchemie. Het loyalty pasje moest plaats maken voor allerlei on-line activiteiten die het allemaal net niet waren. Sinds enige tijd hebben de marketeers van Coca Cola de klok horen luiden in het land van “door consumenten zelf gegenereerde content” en dus start men muziek platform Rec/Release om wat dichter bij de kerngroep te kunnen opereren en de consument uit te dagen…

Op deze site kunnen vooral jongeren hun eigen hip-hop, R&B en aanverwante muziekstromingen uploaden. De producties worden door zowel de kerngroep zelf alsmede door prominente artiesten beoordeeld. De winnaar mag, hoe kan het ook anders, een CD opnemen met een bekende artiest. Niet bijster origineel maar wel aardig. Wannabee’s kunnen opnames maken via een webcam en deze na het verkrijgen van een persoonlijke code op de site plaatsen maar waarom werkt men eigenlijk niet samen met bijvoorbeeld MSN? Coca-Cola plaatst de inzendingen, en dit deel van de actie is wel origineel, via banners ook op relevante andere sites. “Famous for 15 seconds” ok maar een uitdaging?

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Ronald Kleverlaan

  Vrienden is inderdaad verantwoordelijk voor de concept ontwikkeling. Wij zijn verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling. Het concept blijkt trouwens goed aan te sluiten bij de doelgroep. Het aantal inzendingen en het hoge bezoek overtreft de verwachtingen.


  31 juli 2006 om 07:54
  media

  Haha, geweldige plaat Reinout! Vrees alleen dat die slogan vandaag de dag niet door de keuring komt 😉

  Waar heb je trouwens dat bord gevonden?


  31 juli 2006 om 08:04
  Reinout van der Lende

  Goed istie, en ja de tijden veranderen. Bord hangt bij een bevriende fotograaf aan de muur en viel me dit weekend pas op. Hj heeft er gisteren een foto van gemaakt en me opgestuurd. Ook CGC dus..


  31 juli 2006 om 08:35
  Gijs van der Klei

  @ ikzelf: HET antwoord gijs, het antwoord 🙂


  31 juli 2006 om 12:57
  venturo

  @Gijs toppertje ondanks de typo 🙂


  31 juli 2006 om 13:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!