Publieke omroep plaatst eigen materiaal op Google Video

13 juli 2006, 06:42

Bright:

(…) De publieke omroep gaat programma’s uploaden naar Google Video, waarvan sinds gisteren een Nederlandstalige versie online is. ‘De publieke omroep zal binnenkort een speciale selectie uit haar huidige online video’s aanbieden via de Nederlandse Google Video-site’, aldus internetcoördinator Michel Mol. Om welke programma’s het gaat is nog niet bekend. Ook tv-producent René Stokvis gebruikt Google Video. Het eerste programma dat op Google Video staat is Te land, ter zee en in de lucht. We kunnen nauwelijks wachten. De derde Nederlandse partij die met Google Video gaat samenwerken is internetmuziekkanaal Fabchannel. Een aantal concerten van Fabchannel staan al op Google Video. Volgens Justin Kniest van Fabchannel is vooral handig dat Google ze automatisch ook omzet naar iPod- en PSP-formaat. (…)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  rjmvandiepen

  Ik wacht op de programma’s van de niet-publieke omroep!


  13 juli 2006 om 07:13
  Kjeld Kahn

  Ik ben benieuwd hoe dit volgens Nederlands recht is geregeld. Als ik even van uit mijzelf redeneer dan zou je kunnen denken dat BREIN het Google gaat zien als een warez verspreider. Het is namelijk copyrited materiaal wat op een 3rd party website wordt verscpreid. De regels zijn daarin volgens mij heel duidelijk. Als ik een band zou zijn die daar opgtreden heeft en nu in Google video staat dan ook flink tegen gaan procederen.


  13 juli 2006 om 10:31
  punkey

  Boeiend, ik ben benieuwd hoe de politieke partijen hier de komende maanden mee gaan werken in de aanloop naar de verkiezingen. Lijkt me een prima kanaal.


  13 juli 2006 om 10:45
  Edwin

  Politiek… en technologie…

  slechte combinatie, je mag blij zijn als ze een muis kunnen hanteren 😉


  13 juli 2006 om 11:45
  Barry

  Wat is er mis mee? De publieke omroepen willen graag dat hun producten worden bekeken. Er wordt miljoenen gestoken in projecten als Uitzending Gemist… Waarom niet (bijna gratis) via Google verspreiden…?


  13 juli 2006 om 18:38
  John

  Terechte opmerking van Talpa. Google wordt te dominant en omroepen hebben niets aan de concurrerende(!) dienst.

  Google geeft geen garanties over de beschikbaarheid, beveiliging of de betrouwbaarheid van de dienst. En geeft geen statistieken af.

  Zonder deze randvoorwaarden kan een omroep geen serieuze dienst aanbieden: geen garanties naar consumenten, geen garanties naar producenten en geen garanties naar adverteerders.

  En het laatste dat je als omroep wilt is dat Google kijkgedrag statistieken zelf wel gebruikt om rechtstreeks met je klanten (adverteerders) te gaan werken.

  Tot slot zit je in het keurslijf van Google: je kunt je content op deze wijze niet netjes in je eigen site branden. De beeldkwaliteit laat te wensen over. De doorzoekbaarheid MOET via Google lopen.

  Oftewel: Google Video is een leuke service voor non-profit Internet filmpjes. Een omroep die z’n video’s op Google zet gooit het kind met het badwater weg. Oliedom!!!


  14 juli 2006 om 05:23
  venturo

  “Hij ziet Google, op dit moment, minder als een bedreiging dan als een partij die het online kijken kan stimuleren.”Online kijken is een vergankelijk begrip. Daar waar IPTV mogelijk is of mediacenters het av beeld bepalen is browsen dooe TV content al mogelijk.


  14 juli 2006 om 06:01
  Bram

  Google mag wat mij betreft kapot,

  het varkentje is te groot aan het worden, levert redelijk lage kwaliteit goederen, maar blijft meest populair.


  14 juli 2006 om 06:39
  robinprinsen

  Ik vind het wel een aardig idee dat ze zoiets via google video publiceren, maar laten ze het er dan ook in goede kwaliteit op zetten ipv die lage resolutie beelden of is dit niet mogelijk ?


  16 juli 2006 om 12:42
  Kaed

  Thkans for taking the time to post. It’s lifted the level of debate


  12 juli 2016 om 05:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!