UPC ziet voorlopig af van hdtv

7 juli 2006, 06:06

UPC ziet voorlopig af van hdtvEdwin schreef het al in de reacties op de anti-commercial voor UPC, kabelbedrijf UPC ziet voorlopig af van hdtv. Wat heel Nederland al ruim een half jaar weet, weten ze nu ook bij UPC. De samen met Philips gemaakte decoders werken niet naar behoren.

De televisies voor HDTV zijn er al, maar UPC heeft problemen met de ontvangers. UPC wil ze daarom niet bij klanten thuis neerzetten die zich hebben ingeschreven voor hdtv. In de eerste week van juni, vlak voor het WK-voetbal, zetten UPC en Philips alles op alles om nog enige honderden klanten een decoder te verstrekken. Uit de gebruikerservaringen van die klanten blijkt nu dat verdere verspreiding niet wenselijk is.

“Er is nog te veel mis met de software van de kastjes. Ze vallen regelmatig uit en er verschijnen blokjes op het scherm. Verdere verspreiding zou de helpdesk maar overbelasten. We gaan alleen verder als we honderd procent zeker zijn dat het product goed werkt,” aldus Mark Zellenrath van UPC.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Savage

  Let’s make things better? Oh nee, Sense and Simplicity…

  Beetje jammer dat bedrijven zich altijd ophangen aan de top verkoop periodes en dat boven de kwaliteit stellen. Straks met kerst worden er ook weer een hoop produkten te vroeg op de markt gegooid omdat de kerstverkopen meegepikt moeten worden.

  Wel begrijpelijk natuurlijk, maar toch…


  7 juli 2006 om 07:16
  Matthijs

  “We gaan alleen verder als we honderd procent zeker zijn dat het product goed werkt”

  Zouden ze dat niet vantevoren bedacht moeten hebben? Daar zit je dan met je dure tv…


  7 juli 2006 om 07:17
  wilbert

  Tjonge jonge wat een enorme misser weer van UPC. Enkele honderden boxen uitgeleverd voor het WK. Is dat alle negatieve publiciteit waard? Zeker voor een UPC dat toch met een redelijk zwaar verleden zit op dit gebied. Geen idee hoelang het management er al zit, maar ik zou toch denken dat er reden genoeg is om koppen te laten rollen….


  7 juli 2006 om 08:32
  Bakker

  Ik vraag mij af of iedereen die speciaal voor HD een nieuwe TV heeft aangescahaft nu een schadevergoeding kan indienen bij UPC of Philips.


  7 juli 2006 om 10:03
  evroekel

  Tja wat moet je hier nu op zeggen? Ik zeg maar niets, anders slaat het spamfilter op tilt, wat een stelletje…


  7 juli 2006 om 10:54
  Jan-Willem

  @ronald: Om nu KPN meteen als winnaar uit te roepen is een beetje overdreven. Ik heb Casema met een panasonic tuner. En ja, de software kan beter van het apparaat (instelling, interface etc) maar de beeldkwaliteit is goed en nooit haperingen. Ik begreep dan ook eerst niet waar iedereen het bij UPC over had…

  al met al ben ik heel tevreden, maar zit nog wel te wachten op een PVR en tuner ineen.


  8 juli 2006 om 11:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!