Wanneer start Nederlandse CEO de dialoog met de markt?

4 juli 2006, 06:36

Afgelopen week was ik aanwezig bij een brainstormsessie van een grote Nederlandse organisatie (> 10,000 medewerkers) dat zich aan het (her)orienteren is op de communicatie van het topmanagement met haar eigen medewerkers. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar de mogelijkheden van weblogs, rss, live chats, etc. Een handjevol Nederlandse bedrijven doet hiermee intern ervaring op zoals ABN AMRO en TPG Post.

Top managers in de VS richten zich steeds meer op de consument met GM FastLane, de weblog van General Motors’ CEO Bob Lutz, als één van de meest spraakmakende voorbeelden. De automotive industrie is overigens opvallend aktief op het gebied van online communicatie. Zo schreef Autoblog.com afgelopen week over een campagne van Daimler-Chrysler waarbij bestuursvoorzitter Dieter Zetsche als virtueel karakter Dr. Z vragen beantwoord van consumenten.

Cruciale vraag, wanneer start de Nederlandse CEO de dialoog met de markt?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!