Wat is de maximale houdbaarheidsdatum van een tv-commercial?

Wat is de maximale houdbaarheidsdatum van een tv-commercial?

Nu het WK Voetbal voor ons Nederlanders achter de rug is hebben we mooi de tijd om terug te blikken naar een aantal WK-akties. Persoonlijk vond ik dat Nationale Nederlanden het erg goed heeft gedaan. Alles werd uit de kast gehaald. Zo hebben ze hun best gedaan op een fraaie website geheel gericht op het WK. Zelfs een weblog met RSS-feed ontbrak niet. Dagelijks werd rondom elke voetbalwedstrijd in het reclameblok de tv-commercial uitgezonden met sfeerbeelden van WK- en EK hoogtepunten uit het verleden op het nummer Als de dag van toen (mp3) van Reinhardt Mey. Prachtig allemaal!

Toch zijn er mensen zoals Gerrit-Jan Doorneweerd die op een gegeven moment jeuk kregen van het spotje. Doornbeweerd schrijft dan ook dat de maximale houdbaarheidsdatum van het spotje een week is. En eerlijk gezegd moet ik hem daarin gelijk geven. Ik kreeg er op een gegeven moment ook genoeg van terwijl het toch een prachtige commercial is.

Cruciale vraag is hoe je dit kunt voorkomen en toch gedurende een heel toernooi aanwezig zijn in de commercial-breaks? Door heel subtiel te varieren in de spotjes zodat het een spel wordt om de verschillen te ontdekken? Door wisselende commercials te tonen? Of gewoon minder frequent uitzenden? Wie heeft suggesties?


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Volgens mij is dat grotendeels persoonlijk. Sommigen krijgen al kriebels bij de eerste woorden van de zanger en anderen, zoals ik, kunnen er geen genoeg van krijgen. Ik baal zelfs als slechts de ingekorte versie wordt gedraait.

  Wel vond ik dat ze met iets anders hadden moeten komen nadat Oranje was uitgeschakeld al heeft de onvoorwaardelijke liefde, in voor- en tegenspoed, natuurlijk ook wel iets.

  De houdbaarheidsduur hangt dus van vele factoren af en zal ook sterk per reclame verschillen.

  geplaatst op
 • Bij mij ging de reclame een beetje irriteren door de regelmaat waarmee hij wordt uitgezonden.
  Je weet/wist namelijk precies wanneer hij komt/kwam. Mocht je het spotje op verschillende tijden en plaatsen tegenkomen zou het geheel al veel langer fris blijven denk ik.

  geplaatst op
 • Moet zeggen dat ik het Wuppielied geinig blijf vinden

  geplaatst op
 • Dan is die van Buro Renkema nog beter ;)
  klik hier

  geplaatst op
 • @Kasper: het is idd heel persoonlijk. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Maar toegeven: ik ben geen voetbal liefhebber dus ik heb het denk ik een keer of zes, zeven gezien.

  Wat ik wel miste is de aansluiting naar (blijkbaar) alle online activiteiten. Ik heb er niets van gezien. NN gaf me geen reden naar het web te gaan. Het vermelden van de website http://www.nn.nl ook niet. Wat zou ik daar dan kunenn vinden? Wat mij betreft was het gewoon een televisiecampagne. Maar blijkbaar was er nog veel meer. Tipje voor het volgende kampioenschap.

  geplaatst op
 • Wat Nationale Nederlanden betreft, dat spotje met die beelden en dat nummer is wel oké mijn inziens. Echter, de hele tijd die slogan van "NN supportert studio sportzomer", "deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door NN" en de rest van die intro's en outro's bij alle WK programma's op NED 2 hangen me de keel uit.... Die 4 rode kaarten bij NED - PORT waren zeker ook mogelijk gemaakt door NN? (Das wel aardig: kaartensponsoring! Logo op de gele kaarten en rode kaarten en als de kaart getrokken wordt in beeld: "Deze kaart werd u aangeboden door <sponsor>". Dus voor de kaarten aan het NED elftal een Portugese sponser en andersom.....

  geplaatst op
 • "Deze kaart werd u aangeboden door <sponsor>"


  :-P

  Zou me idd niets verbazen wanneer dit over 4 jaar werkelijkheid zou zijn.

  geplaatst op
 • Nationale Nederland? Je bedoelt Nationale Nederlagen. Kijk hier eens, wat een fantastische parodie.

  [url=http://www.burorenkema.nl/2006/06/nationale_nederlagen.php]

  geplaatst op
 • @Kasper, Bas: krijgen we dan ook oranje kaarten?:-)

  geplaatst op
 • @kasper: Deze kaart werd u aangeboden door Hallmark. :D:D

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.