Generatie Einstein: slim, sterk en sociaal

Generatie Einstein: slim, sterk en sociaal

Na de Babyboomers, Generatie C, Generatie X, Generatie Z en Generatie Blah! (om er maar eens een paar te noemen), krijgen we nu de Generatie Einstein. Althans, dat is wat Inez Groen en Jeroen Boschma, beiden van het bureau voor jongerencommunicatie Keesie, beweren in het boek ‘Generatie Einstein’ dat vanaf morgen (woensdag) in de winkels ligt.

Het boek ‘Generatie Einstein’ is een groot pleidooi vóór de jongeren van nu, de 12- tot 18-jarigen. Jongeren hangen niet alleen maar achter de computer, en zijn niet lui, oppervlakkig en ongeïnteresseerd. Volgens Groen en Boschma is deze generatie slimmer, sneller en socialer dan de generaties voor hen zoals de babyboomers en Generatie X.

"Groot pleidooi vóór jongeren"

Een nieuwe marketingterm of is er echt een onderscheid met eerdere generaties? Als Henk BlankenSybilla PoortmanRemco TomesenGijs van Wulfen en zelfs Wim de Bie er over schrijven, dan zal het wel de moeite waard zijn om te lezen. In ieder geval is de term slim gebracht door Keesie!

Generatie Einstein: slim, sterk en sociaal (bron: Volkskrant)

Credits afbeelding: Pixabay, licentie: CC BY-NC-ND (Niet-commercieel hergebruik)

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Emerce wijst ook nog naar een tv-uitzending van Nova over dit onderwerp.

  geplaatst op
 • En dan val ik weer in een generation gap, geen X en geen Einstein.

  geplaatst op
 • misschien is dit onderzoek wel interessant, waar iets wordt gezegd over de diepgang qua vriendscahppen van generatie Einstein.

  http://www.asanet.org/galleries/default-file/June06ASRFeature.pdf

  geplaatst op
 • Generatie X - als kinderen ongewenst, ontworteld gezin vs. Generatie Einstein - Liefdesbaby's, overleg en afstemming in de opvoeding.

  Is dit serieus?

  geplaatst op
 • Ja Floirs, dat is serieus. Bij Generatie X werd nog jarenlang strijd gevoerd voor een omgangsregeling en nu ontvoeren ze gewoon of klimmen op een hoog gebouw voor overleg...(of zeggen: "wie het vind mag het houden"). :-$

  Ik neem het ook allemaal met een kilo zou maar vooral het misbruik van de naam van het genie Einstein (volgens mij ook niet echt een sociaal man) vind ik toch wel serieus ernstig.

  geplaatst op
 • Ik vrees inderdaad ook dat het serieus bedoeld is. Er zal ongetwijfeld ook wel een kern van waarheid zitten in het profiel maar ik vraag me net als Kasper af waarom een nieuwe term en dan ook nog Einstein. Een geniaal persoon maar ook iemand die zijn studie nooit heeft afgemaakt en zeker niet als sociaal bekend stond. Vreemde keuze dus!

  geplaatst op
 • Ach een beetje media-aandacht en voordat je het weet is er weer een hype geboren.
  Zijn woordkeuze is in ieder geval spraakmakend. Sonja Bakker kwam ook uit het niets? Of zie ik dat verkeerd?

  In ieder geval is het wel erg leuk dat de jeugd op een positieve wijze onder de aandacht wordt gebracht.

  Arnoud

  geplaatst op
 • Zelfs trendmatcher heeft erover geschreven!

  geplaatst op
 • WOUTER BOS VRAAGT GENERATIE EINSTEIN OM CAMPAGNEADVIES
  Jongeren moeten volgens Wouter Bos een belangrijke rol spelen bij de komende verkiezingscampagne van de Partij van de Arbeid. De gedoodverfde lijsttrekker roept
  de meer dan 1 miljoen Nederlandse leden van de populaire internetcommunity Hyves op ideeën te bedenken waarmee de Partij van de Arbeid dan de grootste partij wordt. Het beste idee zal een prominente rol spelen bij de campagne.

  De lijsttrekker deed zijn oproep bij het in ontvangst nemen van het boek Generatie Einstein. Bos toonde zich verheugd met het positieve beeld dat in het boek wordt geschetst van deze generatie. ,,Meestal hoor je alleen maar hoe slecht het met de huidige jongeren gaat. Als politici het over jongerenbeleid hebben, gaat het vaak over negatieve zaken als jeugdzorg en criminaliteit. Dit boek leert ons dat we de huidige generatie juist positief moeten benaderen.

  Hyves is uitermate populair bij deze jonge generatie. Om jongeren te betrekken bij de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Tweede Kamer roept Bos ze op hun ideeën kenbaar te maken via zijn Hyves-profiel. ,,De leukste en origineelste inzending voor de campagne wordt uitgevoerd in de aanloop naar de verkiezingen in 2007, aldus Bos. ,,Tevens mag de bedenker van het beste idee tijdens Prinsjesdag met mij mee naar de Troonrede van Koningin Beatrix.

  Wouter Bos heeft sinds februari 2006 zijn eigen profiel:
  wjbos.hyves.nl, waar hij inmiddels ruim 15.000 vrienden heeft.

  Bron:persbericht

  geplaatst op
 • Wel nee wat een onzin, elke week wordt er wel een nieuwe slogan gepubliceerd of een artikel met een nieuwe trend, elke generatie is natuurlijk verschillend, en evolueert, maar tenslotte sterven we allemaal uit. Zo belangrijk zijn we nu niet. Veel nieuwe boeken worden geintroduceerd alsof het iets nieuws is, maar alles is allang beschreven, hetzelfde verhaal in een ander jasje. Ook in andere generaties werden er allang boeken over de verschiillen tussen cultuur en/of generatie geschreven.
  Slimmer omdat er meer informatie overdracht plaatsvind is een logisch gevolg, socialer dat valt te bezien..zeker als ik de jongere generatie in het bedrijfsleven zie, haha:) goed opgeleid zeker maar dat is ook alles...Zo relatief allemaal, de appel met het ei vergelijken, en dan doen alsof het nieuw is, maar kan wel kloppen want de schrijvers zijn jong en ontdekken voor hun nieuwe dingen.

  geplaatst op
 • @Marco Derksen
  Einstein zijn studie nooit afgemaakt? Wat een onzin! Hij was een niet al te opvallende student en hij had moeite met wiskunde, maar heeft wel degelijk zijn studie afgemaakt.

  Overigens ontgaat mij inderdaad de link tussen de huidige jeugd en Einstein volkomen. Typisch weer zo'n nietszeggende domme marketing term.

  geplaatst op
 • Je hebt gelijk Herre; net nog even Wikipedia op nageslagen. Heb destijds zijn biografie gelezen en het stond me bij dat hij de studie niet had afgemaakt. Verhaal zat iets anders in elkaar dan ik me herinnerde:

  (...) Vanaf 1891 leerde hij ook wiskunde. In 1895 verhuisde het gezin naar Pavia, Italië. Einstein bleef in München achter om zijn school af te maken, maar verliet deze na één trimester, en vertrok toen om zich bij de familie aan te sluiten. In 1895 deed Einstein toelatingsexamen voor de ETH, de Eidgenössische Technische Hochschule (de Zwitserse technische universiteit), maar zakte op de alfavakken. Zijn familie stuurde hem naar Aarau in Zwitserland om de middelbare school af te ronden. In 1896 ontving Einstein zijn diploma, waarna hij alsnog naar de Eidgenössische Technische Hochschule in Zürich ging. In hetzelfde jaar gaf Einstein zijn Duitse staatsburgerschap op, waarmee hij staatloos werd. In 1900 behaalde Einstein het leraarsdiploma van de Eidgenössische Technische Hochschule. Hij kreeg het Zwitsers staatsburgerschap in 1901. (...)

  geplaatst op
 • Er is inmiddels onderzocht hoe organisaties zich kunnen aanpassen ten aanzien van hun organisatie-inrichting en leiderschapsstijl om de vernieuwingsimpuls van Generatie Einstein toe te laten

  geplaatst op
 • http://.generatie-einstein.com

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.