Cannes Lions 2006

Cannes Lions 2006

Cannes Lions 2006

Ieder jaar worden in Cannes de Lion d’Or uitgereikt, internationaal één van de meest belangrijke reclameprijzen. Vooral gericht op traditionele reclame, maar de laatste jaren ook een steeds belangrijker platform voor interactieve reclame. Het aantal inzendingen voor de interactieve awards, de zogenaamde Cyber Lions, van het reclamefestival is dit jaar gestegen met 32%. Het aantal ingezonden TV-spots is met 2,7% gedaald!

Dit jaar vindt de 53rd International Advertising Festival plaats van 18 tot en met 24 juni. Ik verwacht van de aanwezige Nederlanders zeker nog wel wat verslagen en foto’s. Op Flickr.com is het vooralsnog rustig met slechts één fotoset van een Australische bezoeker. Wie volgt?


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Stephan F. gaat er naar toe! Hij komt vast terug met mooie verhalen en fotos.

  geplaatst op
 • Bij Digimedia hebben ze een blogger in de Cyber Lions jury met foto's en verslagen, the inside story:
  http://www.digimedia.be/cannesblog.asp

  geplaatst op
 • Dank voor de update Indira en Rien! Wellicht moeten we volgend jaar vanuit Marketingfacts ook maar een blogger sturen. Met uitzondering van Molblog is de online aandacht in de Nederlandse blogosfeer is nu wel heel beperkt. Of overschatten we het belang van de Lion d’Or?

  geplaatst op
 • Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat de Lion d'Or bestond. Ach er is ook maar één leeuw natuurlijk en die is ORANJE! ;-)

  geplaatst op
 • Ik lees net dat ook Diederik naar Cannes is vertrokken...

  geplaatst op
 • De traditionele media bericht genoeg:
  3x op Adformatie
  2x op Adforesult
  en vanaf vanavond op Adfoblog

  geplaatst op
 • damn, kijk je eerst de preview, verdwijnen de linkjes.
  wat een slechte software
  3x op Adformatie
  2x op Adforesult
  en vanaf vanavond op Adfoblog

  geplaatst op
 • Adformatie en adforesult had ik inderdaad gezien; goed om te horen dat er ook verslaggeving komt via adfoblog!

  geplaatst op
 • @Marco: klopt, ik ga ook. erg veel zin in! ben nog niet weg, nog even een dagje werken en vlieg dan woensdag om 13.00 uur naar Nice. zal er tot vrijdag of misschien zelfs zaterdag zijn. meteen even Nederland - Argentinie meepakken:-) eens kijken of ik nog wat mooi werk kan zien en leuke mensen kan ontmoeten. zal zeker een verslagje maken!

  geplaatst op
 • Veel plezier en ben benieuwd naar je verslag Diederik!

  Adfoblog heeft overigens de eerste resultaten online staan:

  (...) Nederland begint de week in Cannes zonder prijzen. Bij de uitreiking van de allereerste Promo Lions en van de Lions Direct kwamen de Nederlandse bureaus zojuist zonder prijzen uit het Palais des Festivals gelopen. De vier Nederlandse inzendingen op de Promo-shortlist redden het net niet. Omdat het het eerste jaar was dat deze prijzen werden uitgereikt, werd geen Goud, Zilver en Brons uitgedeeld, maar alleen de Grand Prix en 27 Promo Lions. De Grand Prix ging naar Crispin Porter +Bogusky Miami voor de Volkswagen campagne ‘Fast’. (...)

  geplaatst op
 • Gezelligheid, ik vlieg vanavond. Worden nog heel veel posts vanuit Cannes Marco.
  Ciao, Antoinette

  geplaatst op
 • Inderdaad gezellige boel; moet volgend jaar ook maar eens kijken of ik een ticket Nice neem. Volgens mij vlieg je tegenwoordig goedkoper naar Nice dan dat je met de trein van Arnhem naar Amsterdam gaat.

  Veel plezier Antoinette!

  geplaatst op
 • ik ben 200 euro voor een retourtje kwijt (incl. tax). vlieg dan via Rotterdam. scheelde 150,- tov A'dam!! in Cannes zijn voldoende goedkope hotelletjes, dwz tussen de 65 en 90 euro per nacht. Prima te doen dus! zeker doen volgend jaar!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.