Talpa met tv in MSN

14 juni 2006, 04:49

Om de één of andere reden heb ik het bericht eerder deze week gemist maar vanaf afgelopen maandag is tv-zender Talpa begonnen met aanbod van tv in het chatprogramma msn. De tv-zender zet daarmee een belangrijke stap richting de beloofde koppositie in multimedia op basis van televisie. Talpa zendt op internet al uit in een hogere resolutie dan de publieke omroep en plaatst alle programma’s met eigen rechten online. Dagelijks vanaf 18.00 uur biedt Talpa TV een live stream van de programma’s en komen er steeds meer online extra’s bij de tv-programma’s (via: Planet).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

11 Reacties

  Edwin

  Geweldige toepassing van instant messaging bots


  14 juni 2006 om 06:00
  Svinus

  ben benieuwd of er in een msn venstertje comfortabel kan gekeken worden


  14 juni 2006 om 07:12
  Yme Bosma

  Edwin, het is geen IM bot, maar een Activiteit die je kunt opstarten met iemand uit je buddylist. Het Activity Window opent en bij beide wordt een stream geladen. Die is niet noodzakelijk in sync met de stream van de ander en je kunt zelf het programma veranderen zonder dat de ander dat merkt. Een bot zou veel kunnen toevoegen aan het concept, met name om de beleving van ‘het samen kijken’ te vergroten. Maar dit is een leuk experiment waarmee goed wordt aangetoond dat MSN Messenger een platform is waarmee je veel meer kunt dan alleen chatten.


  14 juni 2006 om 07:32
  Arnout Hemel

  @Yme: het is wel degelijk vanuit de bot op te starten. Als je TV zegt tegen de talpa-bot, nodigt hij je uit voor de activity. Zo kun je alleen (met de bot) of samen (met je buddy) kijken….

  Ik vind het mooi!


  14 juni 2006 om 08:24
  Yme Bosma

  @Arnout, die had ik inderdaad even gemist. Maar dan kijk & chat je niet samen met een buddy, dat was het idee toch? Op een of andere manier wil de bot mij geen berichtjes laten sturen, dus kan ook niet testen…


  14 juni 2006 om 08:37
  Edwin

  Ik zie niet in hoe je hem puur als activiteit moet opstarten (zou dan in het menu van MSN moeten staan)

  de enige manier die ik zie is inderdaad TV tegen de bot zeggen, maar dan zet je een conversatie op met een bot en als je dan het activity window opent kan je volgens mij geen 3e persoon meer toevoegen om mee te kijken.

  De bot doet op dit moment nog verder niets en reageert alleen op TV en HELP, hier zou nog veel meer functionaliteit mogelijk zijn

  – Naar welk programaa kijk ik en tot hoe laat duurt dit programma

  – Interactie met het programma (beantwoorden een stelling, quiz, etc)

  – Wat is het volgende programma

  – etc.

  kortom nog het is maar het begin…


  14 juni 2006 om 10:23
  Yme Bosma

  Hij staat ook in het menu van MSN


  14 juni 2006 om 10:28
  ErwinVanLun

  ik heb een goed idee voor MSN: ik wil een alert als er een nieuwe activity beschikbaar is. Of in de statusregel onder mijn tekstboxje. ‘vanaf vandaag nieuwe activiteit: Talpa TV programma. Klik hier of op acties->activiteit.


  14 juni 2006 om 10:48
  Gijsbregt

  Zit nu even te kijken, maar anders dan een 24/7 cam in Titisee en de teletext van Talpa kom ik niet. Had toch iets hogere verwachtingen…


  14 juni 2006 om 18:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!