Nike’s ‘Joga Bonita’ ketting van videofilms

5 juni 2006, 13:05

J

Half maart zijn Google en Nike gezamenlijk de voetbalcommunity joga.com gestart. Een plek waar je met andere voetballers samenkomt, je eigen voetbalervaringen deelt en foto’s en video’s bekijkt van overal ter wereld, zo luidde de communicatie bij de lancering.

Als onderdeel van de promotie voor dit alles is Nike een wereldwijde Joga Bonita-campagne gestart. Upload een videofragment (overigens niet bij Google video) van maximaal 15 seconden waarin je je voetbalkunsten vertoont. De voetbal moet van links in het scherm komen en aan het einde weer rechts uit het scherm verdwijnen. Nike plakt het geheel aan elkaar en op deze wijze ontstaat een inmiddels 11 minuten durende consumer generated ketting van videofilmpjes met 123 spelers uit 30 landen. Pracht campagne!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Pulles

  Het is wat nike altijd gedaan heeft. Ze zijn geen hoofdsponsor oid maar spammen als het waren het wk…..Brilliant…Loopt precies in de lijn van het vorige WK met junkieXL…Wie kent het niet…

  Dit levert overigens wel een leuke vraag of. Wat is het leukste filmpje dat je ooit gezien hebt op internet ( als het gaat om reclame?) Ik blijf fan van COGS van honda…..( zoek maar op in Google)


  5 juni 2006 om 18:06
  Vincent Luyendijk

  Geen twijfel over mogelijk: Joga Bonito Chain is het beste dat tot nu toe gemaakt is. Helemaal van deze tijd en geweldig in al zijn simpelheid.


  5 juni 2006 om 18:30
  nick

  Die chain is egt wel vet gedaan.

  alleen jmmr dat de eerste nederlandse speler het gelijk al verprutst door bal kwijt te raken.


  25 juni 2006 om 18:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!