• Mobile
  wordt gesponsord door

De doorbraak van webtelevisie

De doorbraak van webtelevisie

Er zijn van die weken dat ik geen minuut tv kijk. Gelukkig kunnen we steeds meer tv-uitzendingen achteraf nog via internet bekijken. Zo heb ik afgelopen week dinsdag de uitzending van Twee Vandaag gemist waarin aandacht voor de doorbraak van webtelevisie. In de uitzending komen o.a. Carl Lunenborg van TVGids.nl en Vincent Evers aan het woord.

Met dank aan Daphne Dijkerman voor de tip.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Leuk dat er eens mainstream aandacht aan besteed wordt. (en goed dat je het online kan terug kijken ;-))

  Vraag me alleen af of die 70% van het internet verkeer dat van video komt ook echt 'web tv' is of dat het voornamelijk gaat om het p2p downloaden van (illegaal) DVD's. Dat is op zich natuurlijk wel video-on-demand, maar niet echte webtv.

  Is webTV dan echt al zo groot als gesuggereerd of is het pas iets voor de early adaptors? Vraag het regelmatig om me heen en schat daaruit dat het aantal 'regelmatige kijkers' op zo'n 10% ligt (in mijn kennissen kring dan).

  geplaatst op
 • slecht artikel en vooral een hoop gebuzz in de ruimte. alsof iptv een ontwikkeling is die op zichzelf staat. er is overigens een substantieel (belevings|) verschil tussen webtv, webstreams en iptv, ik heb niet de indruk dat zulks is doorgedrongen in dit illustere gezelschap "kenners".

  geplaatst op
 • Ik denk, met alle respect, dat twee bovenstaande reacties net naast zijn als het gaat om de punt hier. Gebuzz, webstreams, IPTV, webTV, p2p download en gaat maar door. Laten we niet verzanden in (technische) details maar kijken naar wat het belang is van het feit dat miljoenen mensen het leuk vinden en het moeite nemen, om zelf-gemaakte video op het net te plaatsen en te bekijken. Op het gebeid van inter-menselijke communicatie is dit een absoluut ongekende en spannende ontwikkeling. Twee tieners uit Apeldoorn worden even 'wereld-beroemd' met hun playback. Een engelse jonge dame van 24 scoort een contract met Sony Music wegens haar huiskamer optredens op het Net (http://www.cnn.com/2006/SHOWBIZ/Music/04/04/web.thom/index.html). Dagelijks worden er 35.000 videos ge-uploadt en 35 mio videoviews geregistreerd bij YouTube alleen.
  Volgens mij zijn we nog niet eens in staat om de langere termijn implicaties en consequenties van zo’n ontwikkeling te overzien of te voorspellen. Wie had in de 1450’s alle consequenties echt kunnen voorspellen van de Gutenberg press op het verloop van de wereldgeschiedenis?
  In eerste instantie is dit een sociaal-maatschappelijk ontwikkeling van het eerste orde die zijn weerga niet kent. Een doorbraak in hoe men onderling communiceert en hoe men de grenzen herdefineert tussen het prive en publiek bestaan.
  Laten we hierbij even stilstaan, vol bewondering en waardering dat we zulke dingen mogen meemaken. Laten we meegaan en onszelf laten opgaan in deze fenomeen en het eerstehands ervaren. In eerst instantie wat dit betekent in het menselijk verkeer is een belangrijker en nog interessanter vraag dan hoe we geld ermee kunnen verdienen of onze producten mee kunnen promoten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.