De doorbraak van webtelevisie

4 juni 2006, 16:40

Er zijn van die weken dat ik geen minuut tv kijk. Gelukkig kunnen we steeds meer tv-uitzendingen achteraf nog via internet bekijken. Zo heb ik afgelopen week dinsdag de uitzending van Twee Vandaag gemist waarin aandacht voor de doorbraak van webtelevisie. In de uitzending komen o.a. Carl Lunenborg van TVGids.nl en Vincent Evers aan het woord.

Met dank aan Daphne Dijkerman voor de tip.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Patrick

  Leuk dat er eens mainstream aandacht aan besteed wordt. (en goed dat je het online kan terug kijken ;-))

  Vraag me alleen af of die 70% van het internet verkeer dat van video komt ook echt ‘web tv’ is of dat het voornamelijk gaat om het p2p downloaden van (illegaal) DVD’s. Dat is op zich natuurlijk wel video-on-demand, maar niet echte webtv.

  Is webTV dan echt al zo groot als gesuggereerd of is het pas iets voor de early adaptors? Vraag het regelmatig om me heen en schat daaruit dat het aantal ‘regelmatige kijkers’ op zo’n 10% ligt (in mijn kennissen kring dan).


  4 juni 2006 om 19:24
  venturo

  slecht artikel en vooral een hoop gebuzz in de ruimte. alsof iptv een ontwikkeling is die op zichzelf staat. er is overigens een substantieel (belevings|) verschil tussen webtv, webstreams en iptv, ik heb niet de indruk dat zulks is doorgedrongen in dit illustere gezelschap “kenners”.


  5 juni 2006 om 20:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!