NDC|VBK gaat in e-books

31 mei 2006, 13:33

Het uitgeefconcern NDC|VBK, uitgever van kranten als het Dagblad van het Noorden en uitgever van boeken (o.a. Kosmos, Z&K, Ambo, Van Dale Lexicografie), neemt het e-book productiebedrijf New-E-Publishing en de e-Bookwinkel eBook.nl over. NDC|VBK start met de ontwikkeling van eBooks. De medewerkers van New-E-Publishing treden in dienst van NDC|VBK de uitgevers. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Deze overname past naadloos in de multimediale strategie van de boeken- en krantenuitgeverij. Met New-E publishing is de uitgever in staat om een belangrijke impuls te geven aan de ontwikkeling van het eBook. De snelle digitalisering van de markt biedt NDC|VBK de mogelijkheden om met bestaande gedrukte uitgaven een nieuwe markt voor digitale producten te ontsluiten.

De activiteiten zullen zich in eerste instantie richten op de titels van de uitgeverijen van NDC|VBK, maar ook voor andere uitgeverijen kunnen titels elektronisch worden uitgegeven. Door deze samenwerking kunnen meer Nederlandse eBook titels worden aangeboden. De boekenmarkt in het Nederlandse taalgebied krijgt hiermee een belangrijke impuls.

Bovendien heeft het concern hiermee ook voor haar krantenbedrijven kennis in huis gehaald om de ontwikkeling van digitaal papier met de iLiad van de Philips spin-off iRex Technologies ter hand te nemen.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!