Philips neemt RSS platform Febber in gebruik

24 mei 2006, 22:01

In de discussie over de RSS-feed in 9292ov.nl gaf Ronald Kleverlaan van Febber al aan dat ze voor Philips een RSS-platform hebben ontwikkeld dat verschillende interne systemen geschikt maakt voor RSS. Ronald vertelde dat Febber een dedicated systeem is dat RSS en podcast feeds creëert, zonder dat daarvoor aanpassingen nodig zijn aan de bestaande systemen. Op verzoek stuurde hij mij een korte beschrijving van wat ze nu precies hebben ontwikkeld voor Philips.

Intern hosten zonder extra belasting servers

Philips wilde een rss-platform dat intern gehost kan worden, zonder dat het hun servers extra belast als een feed veel wordt opgevraagd. Febber draait op een interne server en werkt buiten alle bestaande systemen om. Alle feeds hebben eenzelfde type url waardoor het eenvoudig is om de feeds op één locatie beschikbaar te stellen. Daarnaast wilde Philips niet afhankelijk zijn van externe services voor het creëren van gebruikersstatistieken, ook hiervoor was interne hosting nodig.

Een afdeling van Philips kan een rss of podcast feed al binnen een paar dagen op de website aanbieden. De feed staat dan op de verschillende onderdelen van de site en wordt automatisch getoond op de RSS overzichtspagina (www.philips.com/rss) en de RSS sitemap (www.rss.philips.com/sitemap).

Abonneren op zoekwoord

Febber verzorgt niet alleen de rss-feeds van nieuwsberichten binnen Philips, maar heeft ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde zoekresultaten aan te bieden. Na het uitvoeren van een zoekfunctie in een zoekmachine kan hiervan een persoonlijke feed worden gemaakt die de gebruiker via RSS op de hoogte houdt van alle (nieuwe) informatie.

Content Syndicatie

Met Febber is het verder mogelijk om e-shops up to date te houden door middel van content-syndicatie. Febber zorgt dat de productinformatie vanuit de catalogussystemen worden omgezet naar feeds, die binnen de e-shops getoond kunnen worden.

Klinkt goed, wellicht dat ik binnenkort eens een demo kom bekijken Ronald!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Ronald Kleverlaan

    Marco, je bent van harte welkom!


    25 mei 2006 om 04:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!