Nieuwe kans op .EU domeinnamen vanaf 7 juni

24 mei 2006, 11:40

Het vastleggen van .EU domeinnamen kon als eerste tijdens de Sunrise fase (de registratiefase voor merkhouders en bedrijven). Een heleboel aanvragen uit die fase komen opnieuw beschikbaar. Deze registraties zijn na controle van de benodigde documenten afgewezen, of de juiste documenten zijn niet op tijd bij EURid binnengekomen. In de Whois is te zien om welke namen het gaat. Deze namen komen batchgewijs (wekelijks, elke dinsdag een deel) vrij, vanaf 7 juni. Staat er in de whois geen datum bij de domeinnaam, dan moet je dus wachten tot de volgende batch.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

14 Reacties

  Xeskino

  Ik denk niet dat .EU domein heel erg populair zou worden. Er komen steeds nieuwe TLD domeins op de markt bijv. .eu, .mobi, .tel enzo. Als wij al de domeinnamen laten registeren dan zijn wij gauw veel geld kwijt.


  24 mei 2006 om 12:06
  Robert de Boer

  De gehele invoering van de .EU domeinnamen heeft een enorm hoog aantal aanvragen opgeleverd. De teller staat nu op 1.765.809 aanvragen, een ongekend hoog aantal voor een nieuwkomer. Hiermee is .EU nu de vierde extensie in Europa, na Duitsland, Engeland en Nederland. Op de wereldranglijst staat de .EU-extensie op de 8e plaats. Nederland zelf is overigens een goede derde in het aantal .EU domeinnaamaanvragen, na Duitsland en Groot-Brittannië.

  Qua hoeveelheid aanvragen kunnen we dus zeker stellen dat de .EU domeinnamen tot nu toe een groot succes zijn. Nu is het alleen de vraag of bedrijven de namen ook echt gaan communiceren naar de buitenwereld. De meeste consumenten kennen de TLD nog niet denk ik en zullen die daardoor ook niet snel spontaan intypen.


  24 mei 2006 om 12:16
  Roy Tomeij

  Leuk dat ze vrijkomen, het valt nog mee dat ze überhaupt beoordeeld zijn. Het is op hets chandalige af dat we al sinds 14 februari met domeinen uit sunrise 2 zitten met de status ‘initial’.


  24 mei 2006 om 13:50
  Jochem

  Hoe laat precies komen de domeinen vrij? Ik heb namelijk een domeintje op het oog die nu ‘hangende aanvraag’ is (hoe leuk kan je het vertalen :)) en 7 juni vrij komt. Iemand ook enig idee wat een beetje kekke registrar is die direct op het juiste tijdstip regt tegen een fatsoenlijke prijs?

  Jochem


  24 mei 2006 om 15:54
  Robert de Boer

  Er is naar mijn weten niets bekend gemaakt over de tijd of over de procedure. Na het plaatsen van dit bericht heb ik per e-mail contact gezocht met Eurid met deze vragen. Zodra ik een antwoord krijg zal ik dat hier plaatsen.


  24 mei 2006 om 16:54
  Jochem

  @Koen, grappig ik heb vandaag (gisteren) juist contact met hen gezocht, volgende antwoord kreeg ik van hen op de vraag of ik een automatische registratie kon doen op het domein:

  Nope! Wij bieden geen pre-registratie meer aan.

  Met vriendelijke groet,(De vrij informele reactie komt omdat degene die reageerde mij waarschijnlijk herkende van een forum.)

  Dus ik zoek nog even verder. Het zal waarschijnlijk een registrar worden die specifiek ‘monitor’-diensten aanbied, aangezien registrars die dat niet hebben dat niet speciaal gaan (laten) schrijven voor 1 maal.


  24 mei 2006 om 21:31
  Robert de Boer

  De namen kunnen vanaf 11.00 uur belgische tijd (en dus ook Nederlandse) worden aangevraagd is bekend gemaakt.


  29 mei 2006 om 11:59
  Robert de Boer

  Over 3 kwartier is het zover, iedereen er klaar voor? 🙂


  7 juni 2006 om 06:16
  Vincent Roders

  Ja, ben erg benieuwd!

  Je hoort er niet veel over, terwijl er erg mooie domeinen nog voor het oprapen liggen, houden zo!


  7 juni 2006 om 06:26
  Jochem

  Jammer, mislukt. Ik hoopte zo hard dat niemand jochem.eu had gezien ;).


  7 juni 2006 om 07:03
  Tim Huijbers

  ik kan mijn eigen domeinen niet eens controleren, alles ligt wederom plat. Inderdaad weer slecht om te zorgen voor wat extra capaciteit op die dagen, desnoods tijdelijk wat extra capaciteit moet toch voldoende zijn


  7 juni 2006 om 08:07
  Autohuur

  Jammer… Had graag mijn nick (autohuur) als .eu gewild 🙁


  5 oktober 2006 om 10:47
  Autohuur.org

  autohuur was inderdaad een mooie aanvulling op de collectie….

  enfin,


  1 juni 2007 om 12:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!