100 jaar ‘nieuwe’media

19 november 2004, 16:14

FF terugspoelen: een interactieve reis langs ruim 100 jaar ‘nieuwe’media

19 november 2004- 17 april 2006

?There is no reason anyone would want a computer in the home,? zei Kenneth Olsen van Digital Equipement Corporation in 1977.

In 2004 kunnen we ons echter geen leven meer voorstellen zonder pc. Niet alleen de computer, maar ook andere ?nieuwe? media als film, radio, tv, video, dvd en telefonie veroverden en veranderden onze maatschappij in de afgelopen honderd jaar.

Het Universiteitsmuseum in Utrecht ?spoelt terug?. In de tentoonstelling FF terugspoelen: een interactieve reis langs ruim 100 jaar ?nieuwe? media is te zien hoe de media zich in de loop van de tijd ontwikkelen en hoe ze onze maatschappij be?nvloeden. Ook het mediagedrag van de bezoeker wordt onder de loep genomen.

Bezoekers die een mobiele telefoon hebben die zwaarder is dan 150 gram, hebben gratis toegang tot FF terugspoelen.

De tentoonstelling wordt in samenwerking met Faculteit Letteren, Studierichting Film- en Televisiewetenschap van de Universiteit Utrecht en het Louis Hartlooper Complex gerealiseerd. Actueel onderzoek op het gebied van film en televisie wordt getoond in de tentoonstelling.

http://www.uu.nl/uupublish/tentoonstellinge/verwacht/nieuwemedia/29634main.html

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!