PICNIC08: 100.000 euro voor de beste mobiele applicaties

25 september 2008, 04:50

Na vier juryrondes gaat het aanstaande vrijdag op PICNIC gebeuren! De winnaar(s) van de 100.000 euro competitie – Vodafone Mobile Clicks 2008 – voor de beste Nederlandse mobiel internet startup wordt gekozen. Er zijn as vrijdag 2 evenementen waarin iedereen welkom is.

‘s ochtends beginnen we met de laatste juryronde tussen 9:30 en 12:30 uur in Westerliefde op PICNIC om te kijken naar de finalisten. We beginnen met een overzichtsvideo van de afgelopen vier maanden gemaakt door @marlooz , een keynote door Rudy de Waele (founder Mobile 2.0 Europe event, founder Mobile Monday Barcelona en Mobile Monday Madrid) over mobiele startups, trends en VC markt vanuit Europees oogpunt de presentaties van de zes finalisten Nulaz, Mi-i, MapTheGap, Mobypicture, TipSpot en Exphera.

‘s Avonds om 18.00 is er netwerken met (gratis) eten en drinken in het transformatorhuis waarna de CEO van Vodafone Guy Laurence (interessante vent!) de prijs uitreikt. Lees verder voor details.

In juni werd ik gevraagd door Yuri van Geest van www.sprxmobile.com om in de jury deel te nemen om uit 20 mobiele inzendingen te beoordelen voor de http://www.vodafonemobileclicks.eu/. Doel is om de developers rondom mobile internet een push te geven en het wordt georganiseerd door Vodafone, SPRX, PICNIC en Mobile Monday

Dat was nog wel een hoop werk we hebben dagen opgesloten gezeten en elke 20 minuten de ene enthousiaste ondernemers na de andere zien presenteren. De laatste meeting zat ik in de USA en heb ik via Skype Video geparticipeerd wat prima ging alleen moest ik om 4 uur s’ochtends mijn bed uit.

Een korte beschrijving van de genomineerde die uit de 50 uitzendingen als beste naar voren kwamen.

Nulaz met een interactieve location-based service die gebruikers op hun mobiel laat zien waar zij zich bevinden, waar hun vrienden zijn en wat er in de buurt te doen is.

Mi-i met een applicatie die elk TV-programma verandert in een interactief spel dat meerdere mensen samen via hun eigen mobiel kunnen spelen.

– MapTheGap, met een mobiele location-based service voor het eenvoudig opslaan, uitwerken en delen van ideeën met anderen.

Mobypicture, met een mobiele dienst voor het real-time delen van foto’s en video’s naar verschillende sociale netwerken.

TipSpot met een mobiele social city guide waarmee gebruikers (mede via hun vrienden) altijd weten welke voor hen relevante evenementen er op dat moment in de buurt zijn.

– Exphera, met een one-stop-shop model voor wereldwijde mobiele breedbandtoegang tegen een vaste prijs.

Oftewel, neem kennis van de laatste ontwikkelingen en inzichten omtrent de meest innovatieve en veelbelovende ondernemers en startups in mobiel Nederland!

Registreren voor beide events is niet (meer) mogelijk via de PICNIC website maar kan nog wel fysiek offline op vrijdagochtend bij de centrale PICNIC registratiebalie. Er zijn dus nog tickets beschikbaar. Om deze twee evenementen te kunnen bezoeken heb je of een Specials Day Ticket nodig (100 euro voor de gehele dag + avondfeest !) of een Conferentie Day Ticket. Wel raadzaam om vroeg te komen (uiterlijk rond 9 uur AM).

Presentatie Rudy de Waele tijdens Mobile Monday met 15 tips voor mobiele applicaties:

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  vangeest

  De avondsessie is het in het Transformatorhuis op het Westergasterrein van PICNIC vanaf 18 uur. Transformatie kan het teweeg brengen maar dat is niet de naam 😉


  25 september 2008 om 06:50
  vincente

  @Yuri Sorry! Video toegevoegd van Jury process. Gemaakt door @marlooz


  25 september 2008 om 07:39
  media

  Kan er net niet bij zijn ivm voorbereiding van marketing jaarfeest, maar hoor morgenavond op de boot wel wie het heeft gewonnen. Succes in ieder geval!


  25 september 2008 om 16:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!