Zuid-Korea geeft huishoudens 100 Mbit internet

21 november 2003, 12:26

Zuid-Korea gaat haar toch al goede infrastructuur voor breedbandinternet verbeteren. De overheid trekt, samen met telecommunicatiebedrijven, 1,4 miljard euro uit voor een upgrade die huishoudens moet voorzien van een 100 Mbit internetverbinding.

De upgrade van het netwerk moet in 2010 afgerond zijn en zal ook het mobiele umts-netwerk verbinden met het breedbandnetwerk. Onder meer de gezondheidszorg, het onderwijs en vrije tijdstoepassingen (met name gaming) moeten profiteren van de snellere dataverbindingen.

Huishoudens in Zuid-Korea kunnen nu al beschikken over internetverbindingen met snelheden van 2 Mbps tot 10 Mbps. Zuid-Korea is het land met de meest fanatieke internetgebruikers. Ruim 70 procent van alle inwoners maakt actief gebruik van het huidige breedbandnetwerk.

Daarnaast is ook het online spelen van spelletjes een ongekend populaire bezigheid in Zuid-Korea. In sommige online spelgemeenschappen spelen op een gemiddelde dag 300.000 deelnemers.

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!