Zoek, scan en download muziek

13 september 2004, 17:17

Zoek, scan en download muziekOp de dag dat Ilse Media via download.nl een hitlijst lanceert met de meest gedownloade muzieknummers (goed om te zien dat deze ook via RSS beschikbaar is, maar waar zijn de downloadcijfers?), komt Hitwise met een veel interessanter bericht. Het blijkt namelijk dat meer dan 30% van de sitebezoekers van online muziekwinkels via een zoekmachine binnenkomt (een toename van 50% ten opzichte van 2003). Ter vergelijking, dit ligt ruim 10% hoger dan bij alle overige online winkels (bron: Internetweek).

Vreemd dus dat als ik zoek op de nummer 1 in de hitlijst van download.nl, i.e. Anastacia: Sick and Tired, download.nl nergens terug vind in de zoekresultaten van Google, MSN of Ilse. Ik denk dat Ilse Media wat hulp nodig heeft bij haar zoekmachine marketing. Wie van de SEO-bureaus pakt dit op?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  dirk

  Probeer het eens op bluebirdlivestream.ontheweb.nl, daar vindt je van alles


  13 september 2004 om 17:29
  Peter

  Inderdaad knullig van Ilse Media dat je in haar eigen zoekmachine Ilse niets terug vindt van download.nl. Verder opvallend veel ringtone-sites. Zouden die al wel hebben begrepen hoe zoekmachine marketing werkt?


  13 september 2004 om 20:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!