Zoek, scan en download muziek

Zoek, scan en download muziek
, Upstream
@marcoderksen

Zoek, scan en download muziekOp de dag dat Ilse Media via download.nl een hitlijst lanceert met de meest gedownloade muzieknummers (goed om te zien dat deze ook via RSS beschikbaar is, maar waar zijn de downloadcijfers?), komt Hitwise met een veel interessanter bericht. Het blijkt namelijk dat meer dan 30% van de sitebezoekers van online muziekwinkels via een zoekmachine binnenkomt (een toename van 50% ten opzichte van 2003). Ter vergelijking, dit ligt ruim 10% hoger dan bij alle overige online winkels (bron: Internetweek).

Vreemd dus dat als ik zoek op de nummer 1 in de hitlijst van download.nl, i.e. Anastacia: Sick and Tired, download.nl nergens terug vind in de zoekresultaten van Google, MSN of Ilse. Ik denk dat Ilse Media wat hulp nodig heeft bij haar zoekmachine marketing. Wie van de SEO-bureaus pakt dit op?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Probeer het eens op bluebirdlivestream.ontheweb.nl, daar vindt je van alles

  geplaatst op
 • Inderdaad knullig van Ilse Media dat je in haar eigen zoekmachine Ilse niets terug vindt van download.nl. Verder opvallend veel ringtone-sites. Zouden die al wel hebben begrepen hoe zoekmachine marketing werkt?

  geplaatst op
 • AD:
  (...) Download.nl is gestopt met de online verkoop van muziek. Na drie jaar blijkt dat de online muziekmarkt zich niet zo ontwikkeld heeft als in beginsel werd gedacht, zo vindt de onderneming. Beperkingen die door de muziekindustrie worden opgelegd en het feit dat consumenten legaal gedownloade muziek niet op alle apparaten kunnen gebruiken hebben bijgedragen aan het besluit. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.