Zet Hogeschool InHolland fake weblogs in voor PR-doeleinden?

7 maart 2005, 16:14

Ik volg nu al ruim een week de discussie over de weblogs van Hogeschool InHolland. Voor wie alle details wil lezen, de berichtgeving is in chronologische volgorde te volgen via webdrain (deel 1), ICT en Onderwijs BLOG (deel 1), Frank-ly, Breuls, ICT en Onderwijs BLOG (deel 2) en webdrain (deel 2).

Voor mij is het duidelijk en tot het tegendeel is bewezen ga ik er van uit dat de weblogs van Hogeschool InHolland nep zijn en slechts tot doel hebben (inmiddels hadden) om potentiële studenten over de streep te trekken om te gaan studeren aan een ‘hippe hogeschool’.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Pierre

  Ik ga er voorlopig nog vanuit dat het gewoon een kwestie is van nogal ongelukkige uitvoering van een goed idee. Ik heb namelijk geen reden om aan de juistheid van de mail daarover van de webredactie van INHOLLAND te twijfelen.


  7 maart 2005 om 16:57
  media

  Naast het feit dat er technisch van alles aan mankeert, is het ook inhoudelijke van een bedenkelijk niveau. Wellicht heb je gelijk maar tot de tijd dat een van de studenten achter de weblogs zich heeft gemeld ga ik er van uit dat het fake blogs zijn.


  7 maart 2005 om 17:09
  Jeroen

  Achja, het is ook gewoon geen echt weblog. Toch?


  7 maart 2005 om 19:18
  Arnoud

  Ik heb grote twijfels bij de echtheid van de weblogs. En waarom zou je bij je hogeschool gaan loggen als het ook ergens anders kan? Of krijgen de studenten studiepunten?

  Kent er iemand een student die meer informatie heeft?


  8 maart 2005 om 07:48
  Arnout Veenman

  Toen ik een half jaar geleden op de site van INHOLLAND kwam zag ik daar een testimonial waarvan ik met 99% zekerheid kan zeggen dat deze echt was, gezien ik ooit nog eens bij deze persoon in de klas had gezeten en de studierichting klopte.

  Destijds zou ik die testimonial absoluut ook niet vertrouwd hebben indien ik de persoon in kwestie niet had gekend. Voor mij is het dus nog maar de vraag of het dan wel echt of nep is.

  Het zou me echter niet verbazen wanneer de studenten via bijvoorbeeld extra studiepunten beloont worden voor het bijhouden van de weblogs.


  8 maart 2005 om 09:00
  Arnoud

  De discussie is twee weken geleden al afgelopen, maar vanuit het netwerk (proxy7.inholland.nl) van de InHolland wordt de discussie nog bekeken. Zijn ze daar eindelijk wakker geworden?


  30 maart 2005 om 14:36
  Rein Meegeren

  Weblogs zijn wel van Inholland, maar de studenten die de berichten zouden schrijven bestaan gewoonweg niet.

  Het zijn verzonnen personages om aankomend studenten lekker te maken. Marketingtechnisch overigens een geniale mastermove.

  Maarja, alles van hogeschool is marketing en de student delft gewoon het onderspit als ze eenmaal binnen zijn. Het gaat erom dat jij moet betalen, zonder dat je daarvoor echte solide onderwijs op HBO-niveau voor terugkrijgt.

  De Inholland Baas Elbers verdient 260.000 euro per jaar, maar doet er nochthans weinig voor terug.


  23 juni 2005 om 12:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!