Je bekijkt een artikel van

Zet je B2B-leadgeneratie op scherp (héél scherp)

Hoe werkt leadmanagement, leadscoring en leadnurturing precies en hoe pas je dat goed toe?

11 januari 2024, 11:00 1326 x gelezen

Nu. Het kan nog net en het gaat je héél veel meer opleveren dan een bak extra omzet . In drie dagen leren een complete digitale leadgeneratie uit te werken en veel meer gekwalificeerde leads en sales genereren klinkt vooral als een hoop lol en de smaak van succes. En dat kan. Moet je wel (wat) tijd voor krijgen of willen maken.

Hoe realiseer je B2B-Leadgeneratie in een digitale wereld en hoe kom je aan écht gekwalificeerde leads en sales? Dat kan door je door een combinatie van korte to-the-point-theorie te werken en te werken aan je eigen case. Zet jouw salesfunnel eens in het midden van fenomenen als storytelling, events, marktplaatsen, inbound marketing, SEO, leadscoring en -nurturing, sociale media en marketing automation. Daar is een Mastercourse voor. Daar kun je je nog voor inschrijven.

Volgens docent Antal de Way is de driedaagse Mastercourse: B2B-Leadgeneratie op hbo-niveau en het meest geschikt voor productmanagers, marktmanagers, segment-markteers, marketingmanagers, marketingdirecteuren, online markteers, digitale marketeers, sales managers, sales directeuren, accountmanagers, communicatieadviseurs en websitebeheerders.

Mooi rijtje. Je kunt daar eigenlijk de categorie ‘iedereen die wát ook in commercie doet’ aan toevoegen, want het is natuurlijk een beetje de heilige graal van ondernemen. Het is geen lichte kost. Het kost jou ook nog eens drie dagen, maar het kan de beste investering van het nog zo prille 2024 worden als je doel is om de zaak op weg te helpen, los te trekken of op (heel) scherp te zetten.

Lees meer over de inhoud van dit driedaags programma

Eerst maar eens waar je uitkomt: Het resultaat van de mastercourse is een concreet en praktisch onderbouwd strategisch leadgeneratieplan. Je weet hoe je sales en marketing kunt laten samenwerken en wat nodig is om je marketing automation en leadnurturing-programma te voeden en krijgt inzicht in de methoden en technieken van leadgeneratie in een B2B-werkomgeving. Je weet wat nodig is om leadgeneratie te implementeren en krijgt een pakket aan templates die je direct helpen met uitwerken om praktisch aan de slag te kunnen. En dan gaat het rollen. Let wel: de training neemt drie dagen in beslag: 25 januari, 22 februari en 21 maart.

De eerste dag staat in het teken van het leggen van de basis voor een goede digitale leadgeneratie strategie. Je krijgt inzicht in de randvoorwaarden die nodig zijn voor goede leadgeneratie. Dé vraag wordt beantwoord: Hoe staat het met huidige leadgeneratiestrategie op dit moment en waar kunnen we zaken optimaliseren of verbeteren? De tweede dag krijg je ideeën, voorbeelden en inzicht in de methoden en technieken die je kunt gebruiken om het programma van je leadgeneratie te starten of te ontwikkelen. Je krijgt tools aangereikt voor de praktische implementatie. De derde dag staat het toepassen en je organisatie centraal. Je werkt aan je eigen casus met hulp van je docent. Gezamenlijk werk je aan een aanpak die je morgen kunt gebruiken binnen je eigen onderneming.

De docent Antal de Waij (directeur van Engagement Media) deed ervaring op bij multinationale internetbedrijven als eindverantwoordelijk voor marketing. Antal doceert digitale strategie, social business en contentmarketing aan verschillende opleidingsinstituten, waaronder het NIMA. Tegenwoordig helpt hij organisaties met digitale strategie en contentmarketing. Maar je kent ‘m misschien beter als auteur van Content! Zuurstof voor je Klanten, met daarin contentmarketing-canvasmodel en inzichten hoe je op praktische wijze storytelling implementeert.

(Vragen? Meer weten? Bel/mail/app/fax NIMA)

NIMA is het Nederlands Instituut voor Marketing, een beroepsvereniging voor professionals in het marketingvak. We bieden marketeers de gelegenheid elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren op verschillende niveaus: omdat ze in dezelfde specialisatie hebben, omdat ze in elkaars directe omgeving werken of omdat ze op een vergelijkbaar niveau functioneren. NIMA heeft een divers aanbod (bij-) scholing en opleiding via korte eigen marketingtrainingen en is bekend als het instituut waar je examen kunt afleggen op NIMA A-, B- of C-niveau. NIMA is aangesloten bij de European Marketing Confederation. Sluit je aan bij NIMA!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!