YouTube: 2005 tot nu

26 september 2013, 13:59

Een infographic over het bekende videoplatform

In een serie van vier video-infographics presenteren we statistieken rondom online-videomarketing. In deze aflevering meer over de geschiedenis van het bekende videoplatform YouTube, vanaf de oprichting op Valentijnsdag en 2005 tot nu.

Wist je bijvoorbeeld dat de eerste HD-video al in 2008 op YouTube verscheen? En dat in oktober 2009 dit videoplatform dagelijks meer dan 1 miljard views behaalde en dat dit aantal blijft stijgen? Weet jij welke video de eerste mijlpaal van 1 miljard views bereikte? Of hoeveel uur er aan video er tegenwoordig maandelijks wordt bekeken? In onderstaande video van 1 minuut en 15 seconden is de geschiedenis van dit populaire platform samengevat!

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!