Yahoo! beste zoekmachine?

7 november 2005, 17:45

Uit een onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van ??n van de klanten van MC?, blijkt dat zoekmachine Yahoo de beste resultaten weergeeft. Marktleider Google blijkt niet hoger te komen dan een vierde plaats in de lijst van vijf onderzochte zoekmachines, met slechts een kleine voorsprong op Ilse.nl. De onderzochte zoekmachines zijn Google.nl, Ilse.nl, MSN.nl, Yahoo.nl en meta-zoekmachine Vinden.nl.

De zoekmachines zijn op kwaliteit beoordeeld door middel van verwachtingen van een groot aantal ondervraagde personen. Er werd gevraagd om bij twaalf verschillende zoekwoorden een top 5 te maken met bedrijven en/ of websites waarvan zij vinden dat deze in de top van de zoekresultaten horen te staan. Populaire zoekwoorden als ‘krant’, ‘nieuws’ en ‘routeplanner’ werden onderzocht. Ook van het woord ‘zoekmachine’ zijn de resultaten gemeten, dit om de eerlijkheid van de onderlinge concurrentie te kunnen bepalen.

Vervolgens werd per zoekmachine gekeken of de verwachtingen blijken te kloppen met de getoonde resultaten. De score komt voort uit het aantal juist weergegeven websites in de top van de zoekresulaten. De maximale score is 59 (60 min de eigen zoekmachine, welke niet meetelt voor de eindscore) juist weergegeven websites. Dat Yahoo een score van slechts 44% (26 juist weergegeven websites) nodig had voor de eerste plaats, zegt iets over de kwaliteit van de zoekmachines ten opzichte van de verwachtingen van de bezoeker.

Eindresultaat:

1. Yahoo.nl 44%

2. Vinden.nl 36%

3. MSN.nl 29%

4. Google.nl 27%

5. Ilse.nl 27%

Bron:

http://www.marketing-communicatie.com/onderzoek.html

Via:

http://tweakers.net/nieuws/39746

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!