Wouter Bos podcast, Femke Halsema blogt

13 september 2005, 21:44

Via NU.nl lees ik dat PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos gaat podcasten en via Jeroen weten we dat Groenlinks fractievoorzitter Femke Halsema inmiddels is gestart met haar eigen weblog.

Wouter Bos is daarmee de eerste Nederlandse politicus die via internet zijn eigen ‘radiozender’ heeft. Het is niet de bedoeling dat hij dagelijks gaat uitzenden, het worden periodieke items die te downloaden zijn op de site van de politicus. Halsema is inmiddels al lang niet meer de eerste politicus die een weblog heeft. Op weblog-politiek.pagina.nl vinden we al een aardige lijst met politieke weblogs.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  punkey

  Mja…podcasten…Ik zie nergens staan dat ze een webfeed gaan gebruiken, maar dat je de afleveringen kunt downloaden vanaf de site. Misschien een verschil in definitie die niet belangrijk is, maar ik vind een podcast een periodiek programma waarbij via webfeeds een abonnement is te nemen en nieuwe afleveringen automagisch of zelfstandig zijn te downloaden via deze notificatie.


  14 september 2005 om 04:19
  jack

  Volgens mij heeft Jan Marijnissen zo af en toe op zijn weblog ook al audio berichten tegen. Het zijn dan nog wel geen echte podcasts en vaak gemaakt door anderen (interview met jan marijnissen ofzo) maar volgens mij is het daardoor niet echt fair om Wouter Bos de eerste te noemen aangezien wat ik uit de reacties begrijp hij geen rss-feed met enclosures gaat gebruiken.


  14 september 2005 om 06:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!