Wikipedia down

22 februari 2005, 05:49

Wikipedia down Ik wilde deze ochtend nog even een search doen naar wat bronmateriaal. Tegenwoordig gebruik ik daar ook de handige Wikipedia search in Firefox voor. Echter, op de serverlocatie is de stroomtoevoer bezweken waardoor de servers platgingen. Niet zo’n probleem, even rebooten en we gaan weer. Echter, de databaseserver is ook plat gegaan waardoor het mogelijk kan zijn dat de data verloren is gegaan. En dat zou toch wel een serieus verlies zijn. Ze zijn nu druk bezig backups te maken van de databases voor zover mogelijk.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Anders

    100.000 dollar, wat is dat nou eigenlijk voor bedrag? Bij de VN gaan miljoenen aan subsidie als warme broodjes over de toonbank, menig land geeft miljoenen uit aan bibliotheken, dan moet er toch wel ergens een ton te vinden zijn voor de meest gebruikte encyclopedie op internet?

    En anders zetten ze er alsnog een Adsense-achtig programma op. Als er ergens content-gerelateerde advertenties mogelijk zijn, is het wel op Wikipedia. Stromen dagelijks duizenden dollars in de kas. Het is dus financieel wel degelijk mogelijk om ‘m gratis in de lucht te houden. Als de nood echt aan de man is staat dat Adsense er binnen een half uur op, dus gevaar voor het einde van Wikipedia is niet aan de orde.


    23 februari 2005 om 21:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!