Wereldwijde groei internetters

29 januari 2003, 12:21

Het aantal internetgebruikers in de wereld is in een jaar tijd gegroeid met 24,4%. Vooral het aantal breedbandverbindingen in Europa stijgt snel.

Dit blijkt uit cijfers van het Franse onderzoeksbureau Idate. Eind december 2002 waren er 590 miljoen mensen die regelmatig van internet gebruikmaakten. Het jaar daarvoor waren dat er 474 miljoen, een stijging van 24%.

In West-Europa waren op 31 december 146 miljoen internetters. Noord-Amerika telde er 200 miljoen en Azi? 180 miljoen. De internetpenetratie is in dat jaar gestegen tot 9,8% (een toename van bijna 2%). Noord-Amerika loopt volgens Idate voorop in het aantal internetaansluitingen per inwoner. De internetpenetratie is daar bijna 67%, in Europa circa 38%. Voor de komende jaren wordt vooral een groei van het aantal internetgebruikers verwacht in de voormalige Oostbloklanden.

In Europa is vooral de groei van het aantal breedbandverbindingen opvallend, menen de onderzoekers. In 2002 steeg het aantal internetters via de kabel of via adsl met 76,5% tot 12,5 miljoen.

E-commerce laat een stabiele groei zien en ook met de internet service providers lijkt het beter te gaan. De drie grootste providers in Europa zijn Wanadoo, T-Online en Tiscali. De afgelopen twee jaar hebben deze tussen de 80% en 90% van hun waarde verloren op de markt, maar steeds meer providers verwachten binnenkort uit de rode cijfers te zijn.

Bron:

http://www.sales-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!