Welke Nederlandse businessblogs kennen we allemaal?

4 december 2004, 12:09

Na de diverse marketingpresentaties over weblogs de afgelopen weken, zou je bijna gaan denken dat het alleen marketeers zijn die zich hebben gestort op businessblogs. Niets is minder waar. Vandaag dus maar eens een rondje langs een aantal interessante niet-marketing georienteerde businessblogs.

Al eerder verwezen we naar een aantal weblogs voor ICT-professionals zoals de weblog van advocatenkantoor SOLV, edublogger Pierre Gorissen en tekstschrijver Max Dohle.

Op het gebied van onderwijs zijn naast de weblog van Pierre Gorissen veel meer bloggers actief dan we vermoeden. Zo las ik vandaag over het edublogger-dinner (zonder Google-pennen) en het iniatief van edublogs.nl. Pierre, is er wellicht een goed overzicht van Nederlandse edubloggers?

Op de weblog ondernemers overpeinzingen van Dennis Hettema schrijven Dennis en andere jonge ondernemers over de start en groei van hun bedrijf, de problemen en hoogtepunten die ze tegenkomen en de twijfels en successen waar ze mee te maken krijgen. Erg leuk om te lezen!

Verder zijn vanuit de Stichting Nederland Kennisland een aantal weblogs opgestart waaronder de algemene Kennisland weblog en de weblogs van Frans Nauta en Geert Wissink.

Jaap van de Geer en Rob Coers en schreven afgelopen maand een kort artikel over weblogs in het tijdschrift Bibliotheek. Hierin behandelden zij vier (Amerikaanse) weblogs waarbij ze zich afvroegen of er ook relevante Nederlandse weblogs zijn voor hun vakgebied. ‘Helaas niet’ was hun conclusie om vervolgens samen met Monique Verweijmeren zelf OBlog te beginnen (via: IP).

Tot slot de weblog van Luc Dietz. Deze gaat wel over marketing en communicatie maar dan specifiek in de vastgoed en ruimtelijke ontwikkeling. Geeft toch een hele andere kijk op marketing zullen we maar zeggen.

Heb je meer voorbeelden van businessblogs? Wij horen het graag!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Dank voor de update Pierre; Wiki-platform op edublogs ziet er goed uit!

    @Ematic: zie je open source magazine echt als een weblog? Ik zie het meer als een e-zine waarbij je weblogtechnologie (deels) hebt gebruik als cms. Om een voorbeeld te noemen, ik zie nergens de mogelijkheid om een reactie te plaatsen om een discussie met je aan te gaan!?


    5 december 2004 om 09:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!