Weer noviteiten Google

11 december 2002, 15:38

Google heeft weer wat nieuws: de Webquote, waarmee je meningen over een zoekterm bij andere sites kunt krijgen; en de Google Viewer, die automatisch een reeks van zoekresultaten op rij vertoont.

Website Voelspriet maakt als eerste melding van de twee nieuwe diensten van Webquotes en Google Viewer zijn testversies, via de voorpagina van Google zijn ze nog niet te vinden. Ook is het nog niet zeker of de diensten ooit ingevoerd zullen worden voor een groot publiek. Ze staan op Labs.google.com, het online laboratorium van Google.

Met Webquotes is het volgens de beschrijving mogelijk om een zoekresultaat te annoteren met een opinie van een andere site. Wie bijvoorbeeld Planet Multimedia vindt, krijgt naast de zoekresultaten een aantal meningen over wat Planet Multimedia zou moeten zijn, en wat anderen er van vinden. Het is duidelijk dat het om een laboratoriumversie gaat, het intikken levert nog bijster veel relevante informatie op. Opvallend is dat het woordje ‘internet’ verwijst naar Microsoft.

Google Viewer is een dienst die zoekresultaten als een soort diashow in een venster vertoont. De websites komen uit de Google-cache, zo lijkt het. De bezoeker kan zelf de tijd de snelheid van de vertoning instellen. De dienst is handig voor wie snel een groot aantal websites wil bezoeken, klikken is overbodig.

http://labs.google.com/cgi-bin/webquotes

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!