Week 44/2012 Viral Friday: Air New Zealand, iPad mini & Pumpktris

2 november 2012, 13:59

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met SocialMedia8, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week campagnes van Lord of the Rings, Banned iPad mini promo & Halloween. Heb je een tip? Stuur 'm op!

An Unexpected Briefing

Peter Jackson, de regisseur van de Lord of The Rings-trilogie, vond de perfecte setting voor zijn films in Nieuw-Zeeland. Deze locatie is geen verrassing, want het is een prachtig land met adembenemende landschappen en natuur. The Hobbit, Jacksons volgende film, wordt ook opgenomen in Nieuw-Zeeland. Deze week lanceerde Air New Zealand een promotievideo die inhaakt op de schoonheid van Nieuw-Zeeland. De video die ook als thema veiligheid heeft, staat nog maar twee dagen online en is al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Banned iPad mini Promo

Deze vier heren, John Elerick, Will Stephens, Roger Roth en Travon Free, beter bekend als The Gentlemen's Rant, maken video's met maar een doel: om alles te bespotten, maar wel op een fantastische manier. Vorige keer kwamen ze met een Banned iPhone 5 Promo, en nu zijn ze terug met commentaar op de laatste iPad, de iPad Mini. Geniet van prachtige opmerkingen op de laatste Apple gadget, net zoals de 1,4 miljoen eerdere kijkers. Help hun de milestone van 50 miljoen videoviews te halen op the Gentlemen's Rant YouTube-channel.

Pumpktris

Een beetje laat voor dit jaar, maar meer dan genoeg tijd om het voor elkaar te krijgen voor Halloween volgend jaar. Als je eens wil genieten van een spelletje Tetris, je hebt toevallig een pompoen liggen en je hebt geen twee linkerhanden, ga dan aan de slag. Nathan Pryor heeft Pumpktris gecreëerd, een speelbare versie van Tetris in een echte pompoen. Je hebt er wat powertools, programmeerwerk en solderen voor nodig, maar het resultaat is fantastisch (alleen niet zo heel eng). Bijna een miljoen views in 5 dagen… Instructable that.

Darth Vader: What Are You Going to Do Next?

Het grote nieuws van deze week is dat Disney Lucasfilm heeft gekocht. De speculatie is begonnen welke van de verhalen uit het uitgebreide Star Wars-universum verteld zullen gaan worden. Wij denken dat het zal gaan over Jacen Solo, de zoon van Han Solo. Deze week haakte DisneyParks mooi in op het nieuws met een leuke video. In de video zien we Darth Vader de tijd van zijn leven hebben. Het is daarom niet erg vreemd dat de video viraal ging met meer dan 750.000 views in 3 dagen.

Will Ferrell's Old Milwaukee Dubstep Spot in HD

De wereldberoemde acteur en komiek Will Ferrell heeft samen met Old Milwaukee Beer een aantal grappige video's geproduceerd. Uiteraard is de Ferrell's dubstepversie het meest populair online met meer dan 600.000 views binnen 2 weken.

Rudi de Groot
Content Marketeer bij SDIM

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!